Prisma Tripla itsepalvelukassa

Suojavisiirejä itsepalvelukassojen valvojille Uudellamaalla

S-ruokakauppojen pikakassojen valvojat ottavat käyttöön kasvoja suojaavat visiirit Uudellamaalla.

7.4.2020

Kasvojen eteen tulevat, pisaratartunnoilta suojaavat visiirit on tarkoitettu pikakassojen valvojille, jotka joutuvat liikkumaan kassojen välissä ja muun muassa valvomaan alkoholituotteiden myyntiä lainsäädännön mukaisesti. Suojavisiirejä kokeillaan Uudellamaalla, jossa suurin osa koronavirustartunnoista tällä hetkellä on. Suojavisiirejä on käytössä myös Tallinnassa Prisma Peremarketissa.

S-ruokakauppojen kassoille on jo asennettu sekä kassatyöntekijöitä että asiakkaita suojaavia pleksejä. Kuittipäätteet on kassoilla käännetty niin, että asiakas ottaa kuittitulosteen itse. Myös kassakapuloiden käytöstä S-ruokakaupoissa on luovuttu toistaiseksi ja myymälähenkilökunta ohjaa asioinnin sujuvuutta kassalinjastoilla.

- Asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuus on meille etusijalla. Koronavirustilanne on muuttanut sekä asiakkaiden että henkilökunnan arkea monin tavoin, mutta yhteistyöllä ja huolellisuutta noudattamalla voimme tehdä paljon, kertoo riskienhallinnan päällikkö Mikko Koskinen S-ryhmästä.

Uusia suojavisiirejä käytetään vain tehtävissä, joissa ollaan läheisessä kontaktissa asiakkaan kanssa eikä kiinteää pleksiä voi hyödyntää.

S-ryhmässä suojavälineisiin kohdistuvat hankinnat tehdään harkinnan perusteella, jossa huomioidaan viranomaisen suositukset, epidemiatilanne sekä henkilökunnan ja asiakkaiden turvallisuus. Viranomaisten ohjeistuksia suojavälineiden ja esimerkiksi kasvosuojainten käytön suhteen seurataan tarkasti. Tällä hetkellä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan hengityssuojainten käyttöä suositellaan vain terveydenhuollon ammattilaisille ja koronavirukseen sairastuneen potilaan perheenjäsenille.

Katso kymmenen kohdan muistilista fiksuun kauppa-asiointiin

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.