Osuustoiminta ja asiakasomistajuus - S-ryhmä
Osuustoiminta ja asiakasomistajuus
S-ryhmä

Osuustoiminta ja asiakasomistajuus

Noutopiste Prisma

Asiakas on omistaja

Osuuskauppa on asiakasomistajalle erityisen kannattavaa kauppaa. Siinä korostuvat rinnakkain taloudellinen kannattavuus sekä yhteiskunnallinen vastuu.

Toimintamme kivijalkana ovat edelleen osuustoiminnan historialliset periaatteet, kuten avoin jäsenyys, demokraattisuus ja tasa-arvo, jäsenelle kuuluva ostohyvitys sekä ylijäämän jako.

Meillä asiakas saa olla omistaja. Osuuskaupan jäseneksi eli asiakasomistajaksi liitytään maksamalla osuusmaksu.

Jokaisella on yhtä suuri osuus

Kaikki asiakasomistajat omistavat yhtä suuren osan osuuskaupastaan. Lukuisat toimipaikkamme tuotteineen, palveluineen ja etuineen ovat asiakasomistajien käytettävissä.

T1A0180 1920x1080px

Etuja omistajille

Meillä parhaat edut on aina varattu asiakasomistajille. Kattavan Bonuksen ja maksutapaedun lisäksi asiakasomistajat saavat S-Etukortilla hintaetuja muun muassa kahviloissa ja ravintoloissa, hotelleissa, tavarataloissa sekä erikoisliikkeissä.

fish

Hyötyä kaikille

Olemme kotimainen yritysryhmä. Veroeuromme jäävät suurimmaksi osaksi lähiseudulle, samoin kuin hankinnasta ja rakentamisesta koituva hyöty. Osuuskaupat yhdessä SOK-yhtymän kanssa ovat suurin yksityinen työnantaja Suomessa.

T1A9735 1920x1080px

Asiakasomistajuuden tunnusluvut

20212020
Asiakasomistajia (osuuskauppojen jäsenmäärä)2 471 6372 453 715
Bonus (milj. €)379358
Maksutapaetu (milj. €)10,79,6
Osuusmaksun korko (milj. €)2,72,7
Ylijäämänpalautus (milj. €)43,545
Asiakasomistajaedut keskimäärin (€/jäsen)176169
Liity asiakasomistajaksi

Liity asiakasomistajaksi

Asiakasomistajanamme omistat osuuden yhdestä maailman suurimmista osuustoiminnallisista liikkeistä.

Kun liityt asiakasomistajaksi, sinusta tulee oman alueesi osuuskaupan jäsen, jonka pääomaan myös maksat osuusmaksun. Sijoituksellasi sinusta tulee yksi osuuskauppasi omistajista, joilla jokaisella on yhtä suuri osuus osuuskaupasta.

Omistajana sinulla on äänioikeus osuuskauppavaaleissa. Neljän vuoden välein järjestettävissä vaaleissa valittu edustajisto valvoo asiakasomistajien etua. Jokainen ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta täyttänyt osuuskaupan asiakasomistaja voi äänestää.

Jos olet täyttänyt 18 vuotta ja asut osuuskauppasi alueella, voit lähteä myös itse ehdolle vaaleihin. Osuuskauppasi edustajistossa voit todella vaikuttaa omaan alueosuuskauppaasi. Se on myös kiinnostava näköalapaikka koko alueen talouteen.

Lue lisää ja liity

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.