Luonnon monimuotoisuus - S-ryhmä
Luonnon monimuotoisuus
Vastuullisuus

Luonnon monimuotoisuus

Ilmastonmuutos on yksi kasvava uhka luonnon monimuotoisuudelle, mutta samalla monimuotoisuuden kiihtyvä köyhtyminen pahentaa ilmastonmuutosta. Lajien katoaminen uhkaa myös raaka-aineiden saatavuutta.

Luonnon monimuotoisuus ja lajien katoamisen estäminen on keskeisessä asemassa vastuullisuustyössämme. Olemme luoneet viitekehyksen, miten edistämme luonnonmonimuotoisuutta koko ketjussa huomioimalla niin suojelutoimet, ilmaston lämpenemisen kuin kestävän kuluttamisen edistämisen. Pohdimme myös miten vähennämme yhdessä kulutusta esimerkiksi erilaisin palveluiden kautta.

Tavoitteenamme on luonnon monimuotoisuuden varmentaminen niin omassa toiminnassamme kuin arvoketjussamme. Yhdessä toimimalla voimme vaikuttaa maiden ja metsien kestävään käyttöön, huolehtia vesialueiden hyvinvoinnista ja sen eliöstä, mutta myös rakentaa kestävää ruokajärjestelmää. Lisäksi Ilmasto ja kiertotalousteoillamme edistämme luonnon varojen fiksua käyttöä.

Näin huomioimme luonnon monimuotoisuuden:

  • Raaka-ainelinjauksilla vaikutamme muun muassa metsäkatoon. Lue lisää soija-, palmuöljy-, kahvi-, kaakao-, puuvillalinjauksistamme löydät täältä. Lisäksi ABC ravintoloissamme on tarjoiltu vain kotimaista naudanlihaa vuodesta 2015.
  • Kalalinjauksemme tukee kestävää kalastusta. Tarkempaa tietoa kalalinjauksestamme löydät täältä.
  • Ruuantuotanto ja -kulutus vaikuttaa suoraan myös metsiin ja vesistöihin. Lue lisää tavoitteestamme edistää planetaarista ruokavaliota eli ilmastoviisaasta syömisestä täältä.
  • Myymälämme tarjoavat monipuolisen ja kattavan luomuvalikoiman.
  • Myymiimme polttonesteisiin sekoitetaan biopolttoainetta, joka vähentää fossiilisten polttonesteiden määrää. Lisäksi panostamme sähköautojen latauspisteverkostoon.
  • Jatkossa myös uusia toimipaikkoja rakentaessa pyrimme huomioimaan luonnon monimuotoisuutta entistä enemmän. Esimerkiksi SSO:n ”Hyvän mielen Sale” -konseptissa huomioidaan ympäröivä luonto jo rakentamisvaiheessa
  • Edistämme myös kemikaalien turvallista ja kestävää käyttöä. Esimerkiksi hedelmien ja vihanneksien alkutuotanto on Global Gap- sertifioitua, jonka yhteydessä on tarkastettu myös käytänteet kemikaalien käytölle. Myös muihin raaka-ainelinjauksiimme sisältyy vaatimuksia kemikaalien kestävälle käytölle.
  • Olemme mukana kansainvälisessä ”Business for Nature’s Call for Action” -aloitteessa. Luonnon monimuotoisuutta koskeva aloite yhdistää liiketoiminnan ja järjestöt, ja herättelee valtioita aktiivisiin toimiin eläin- ja kasvilajien katoamisen pysäyttämiseksi jo tällä vuosikymmenellä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.