Pääsiäinen 2020 S-kaupoissa

Pääsiäisostoksissa kannattaa nyt hyödyntää S-ruokakauppojen laajoja aukioloaikoja ruuhkien välttämiseksi

Pääsiäinen on perinteisesti vilkasta aikaa kaupoissa ja nyt koronaepidemian aikaan ruuhkia on syytä välttää suunnittelemalla asiointi huolella. Ostokset kannattaa mahdollisuuksien mukaan tehdä jo ennen vilkasta kiirastorstaita kauppojen hiljaisempina aukioloaikoina. Hamstraukseen ei ole tarvetta.

3.4.2020

S-ryhmän ruokakaupat ovat pääsiäisenä laajasti auki. Lähes kaikki S-ruokakaupat eli melkein 1 000 myymälää ovat auki koko pääsiäisen.

Pitkäperjantaina ja toisena pääsiäispäivänä monet myymälät pitävät ovensa auki pyhäaukioloilla. S-ryhmän 24/7 auki olevat myymälät pitävät ovensa alati auki myös pääsiäisenä ja tämä mahdollistaa asiakasvirran tasaamisen ruuhkien välttämiseksi. Oman pääsiäiskaupan tarkat aukioloajat kannattaa tarkistaa ennakkoon S-kanavalta. Ympäri vuorokauden auki olevia myymälöitä on yhteensä noin 60.

– Meillä on laajat aukioloajat niin arkena kuin pyhinäkin, jotta ihmisillä on vapaus asioida silloin, kun he haluavat ja silloin kun se heidän rytmiinsä parhaiten sopii. Hiljaisinta myymälöissä on puolenyön ja aamukahdeksan välillä. Vilkkainta taas iltapäivällä neljän jälkeen. Viime viikkoina osa asiakkaista näyttää siirtäneen asiointia viikonlopulta keskelle viikkoa. Viikonlopun päivät ovat siis olleet aiempaa rauhallisempia asiakasmäärän suhteen. Seuraavaan viikonloppuun säilyviä pääsiäistarpeita kannattaa siis hakea jo nyt, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen S-ryhmän vähittäiskaupasta kertoo.

Tavaraa täydentyy kauppoihin päivittäin

Kiirastorstai on yksi vuoden suurimpia kauppapäiviä.

– Tänä vuonna uskomme ihmisten ennakoivan ja käyvän pääsiäisostoksilla osin jo alkuviikosta. Tavaraa täydentyy myymälöihin joka päivä ja pääsiäiseen on tavarantoimituksissa varauduttu. Hamstraukseen ei siis ole tarvetta varsinkaan, kun kaupat ovat koko pääsiäisen auki, Lyytikäinen sanoo.

Suunnittele ostosreissu huolella

Jotta asiointi myymälässä hoituu jouhevasti, on hyvä nyt suunnitella kauppalista huolellisesti. Listan avulla ostokset sujuvat kaupassa nopeammin.

Oman ostoslistan voi koota S-ruokakauppojen Foodie.fi-palvelussa. Ostoslistaa voi käyttää sekä ruoan verkkokaupan tilauksissa että ottaa mukaan myymälään. Listan voi tulostaa tai lähettää perheenjäsenille ja vaikka naapureille tekstarina tai sähköpostilla.

Kun kauppalista on hyvin suunniteltu, kannattaa suunnata lähikauppaan, jossa on tutut hyllypaikat ja valikoima. S-ruokakauppojen foodie.fi-palvelun mobiilisovelluksesta voi katsoa tuotteiden tarkat hyllypaikat omassa kaupassa.

Muistilista asiointiin

1.   Suunnittele ostokset etukäteen.

2.   Pese kädet ennen kaupassakäyntiä ja sen jälkeen. Käsienpesupiste löytyy monesta myymälästä pullonpalautuspisteen vierestä.

3.   Kauppaan ei kannata nyt lähteä koko perheen voimin eikä ottaa perheen pienimpiä apulaisiksi, jos se vain on mahdollista. Entä voiko iäkkäälle läheiselle tai naapurille tilata ruoan verkkokaupasta tai toimittaa ruokakassit kotioven taakse?

4.   Hedelmiä ja vihanneksia voi myymälässä arvioida omin silmin ja koskettaa vain niihin tuotteisiin, joita aikoo ostaa.

5.   Metrin turvaväli kannattaa muistaa kauppa-asioinnin kaikissa vaiheissa. Omaa vuoroa tulisi malttaa odottaa niin hedelmävaa’alla, kassalle jonottaessa kuin ostoksia pakatessa. S-ruokakaupoissa asennetaan parhaillaan kovaa vauhtia kassojen läheisyyteen lattiatarroja, jotka muistuttavat oikean etäisyyden säilyttämisestä jonotustilanteessa. Suosi ostoskärryä korin sijaan – se toimii myös turvavälin mittana.

6.   Kassakapuloiden käytöstä S-ruokakaupoissa on luovuttu. Myymälähenkilökuntamme ohjaa asioinnin sujuvuutta kassalinjastoilla.

7.   Kassoille on asennettu pleksejä suojaamaan henkilökuntaa. Kunnioitathan heidän työtään etkä kurki pleksin ohi.

8.   Nyt suositellaan erityisesti kortilla maksamista. Maksukortin lähimaksulla voi maksaa korkeintaan 50 euron ostokset. Kaikissa S-ryhmän ruokakaupoissa voi maksaa myös esimerkiksi MobilePay-sovelluksella vain omaa älypuhelinta käyttämällä.

9.   Kuittipäätteet on kassoilla käännetty niin, että asiakas ottaa kuittitulosteen itse. Kuitit voi saada myös sähköisesti. Sähköisen kassakuitin voi aktivoida S-mobiilissa ja päivittämällä S-Etukorttinsa myymälän S-Etukorttipäätteellä.

10.  Kaikista tärkein vinkki on ehdottomasti se, että kauppaan ei pidä mennä kipeänä, ei edes pienessä nuhassa. Jos kotona on sairastuneita, kannattaa hyödyntää ruoan verkkokauppaa sekä naapureita ja tuttuja kauppa-asiointiin.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.