Koululaiset ja ammattiin opiskelevat - S-ryhmä
Koululaiset ja ammattiin opiskelevat
Työpaikat

Koululaiset ja ammattiin opiskelevat

Koululaiset ja ammattiin opiskelevat

Moni suomalainen on löytänyt ensimmäisen työpaikkansa meiltä. Työllistämme eniten nuoria koko Suomessa, ja kaikista työntekijöistämme yli neljännes on alle 25-vuotiaita.

Ensimmäinen työpaikka on iso juttu. Siksi perehdytämme jokaisen työntekijän huolellisesti ja takaamme turvallisen työympäristön ja oikeat välineet.

Tarjoamme muun muassa kesätöitä, harjoittelupaikkoja ja osa-aikaisia töitä opintojen oheen mukavassa porukassa.

Ammatilliset harjoittelut

Teoriassa opittu muuttuu käytännön ammattitaidoksi työharjoittelussa. Meillä kasvaa monien eri alojen ammattilaisia – olit sitten kiinnostunut työstä Fransmannissa, Sokos Hotelissa, S-marketissa tai kauneustuotteiden asiantuntijana Emotionissa. Työharjoittelija on työyhteisön jäsen ja harjoittelun aikana tehdään vaihtelevia omaan alaan liittyviä työtehtäviä.

Ammattiin opiskelevien harjoitteluita voidaan tarjota koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutussopimus on palkaton, edistää opintojasi ja valmistaa sinua tutkintoasi varten. Oppisopimuksen piirissä kanssasi solmitaan määräaikainen työsopimus opintojesi ajaksi. Opiskelijat saavat työpaikkaohjaajan tai nimetyn henkilön, joka tukee oppimista työssä opintojen tavoitteiden mukaisesti.

Jos haluat meille työharjoitteluun, olethan suoraan yhteydessä haluamasi toimipaikan esimieheen. Huomioithan, että harjoittelupaikan saamiseen vaikuttavat mm. miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä yksi kerrallaan.

Työelämään tutustumisjakso TET

Millaista on olla kaupassa töissä? Kuinka hotellin sänky on pedattu aina niin mukavaksi? Millainen ruoka maistuu perheen pienimmille automatkan tauolla ABC:lla? Tarjoamme tuhansia TET- ja taksvärkkimahdollisuuksia joka vuosi.

TET on mainio mahdollisuus päästä kokemaan työelämää ja tutustua kaupan, ravintola-alan tai liikennemyymälän töihin. TETissä pääset viikoksi tai kahdeksi tutustumaan työelämään ja kokemaan, millaista on työn tekeminen ja työyhteisössä toimiminen. Tutustut eri ammatteihin, saat työkokemusta ja lisätietoa oman ammatinvalintasi tueksi.

Sinun kannattaa pohtia, millaiseen työhön tai alaan haluat tutustua sekä mitä uutta haluaisit jakson aikana oppia. Mieti myös, mistä sinulle olisi hyötyä tulevaisuuden ammatinvalintaa ajatellen.

Jos olet kiinnostunut TETistä meillä, ota reippaasti yhteyttä sinua kiinnostavan toimipaikan esimieheen. Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta.

5 vinkkiä onnistuneeseen TET-jaksoon

1. Mene TET-paikkaan, josta olet itse kiinnostunut. Älä anna vanhempien tai kavereiden mielipiteen vaikuttaa liikaa.

2. Työelämässä täsmällisyys on tärkeää. Tule paikalle hyvissä ajoin.

3. Varmista TET-paikalta, millaista pukeutumista sinulta toivotaan. Ulkonäön lisäksi oikealla pukeutumisella voi olla myös käytännön merkitystä esimerkiksi hyllyttäessä.

4. Kuuntele ohjeet tarkasti ja kysy rohkeasti, jos et ymmärrä jotain. Työkaverisi kyllä ymmärtävät, että moni asia on sinulle uutta.

5. Ole oma-aloitteinen ja tee pyydetyt työtehtävät reippaasti. TET voi olla kätevä väylä myös kesätöihin.

Taksvärkki

Olemme tänäkin vuonna mukana Taksvärkki-kampanjassa ja tarjoamme useilla paikkakunnilla mahdollisuuden tutustua erilaisiin töihin. Toimipaikkojamme ovat esimerkiksi Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-liikennemyymälät ja Sokos.

Ota reippaasti yhteyttä suoraan toimipaikan esimieheen ja toimi ajoissa, mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen varsinaista Taksvärkki-päivää. Eri toimipaikkoihin otettavien taksvärkkiläisten määrä vaihtelee sen mukaan, miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä.

Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.