Koululaiset ja ammattiin opiskelevat - S-ryhmä
Koululaiset ja ammattiin opiskelevat
Työpaikat

Koululaiset ja ammattiin opiskelevat

Koululaiset ja ammattiin opiskelevat

Moni suomalainen on löytänyt ensimmäisen työpaikkansa meiltä. Työllistämme eniten nuoria koko Suomessa, ja kaikista työntekijöistämme yli neljännes on alle 25-vuotiaita.

Ensimmäinen työpaikka on iso juttu. Siksi perehdytämme jokaisen työntekijän huolellisesti ja takaamme turvallisen työympäristön ja oikeat välineet.

Tarjoamme muun muassa kesätöitä, harjoittelupaikkoja ja osa-aikaisia töitä opintojen oheen mukavassa porukassa.

Ammatilliset harjoittelut

Me S-ryhmässä tuemme ammattitaitosi kehittymistä. Meillä kasvaa monien eri alojen ammattilaisia – olit sitten kiinnostunut työstä S-marketissa, Amarillossa, Sokos Hotellissa tai kauneustuotteiden asiantuntijana Emotionissa. Työharjoittelija on työyhteisön jäsen ja harjoittelun aikana pääset tekemään tutkintosi tavoitteita vastaavia työtehtäviä.

Ammattiin opiskelevien harjoitteluita voidaan toteuttaa koulutus- tai oppisopimuksella. Koulutussopimus on palkaton, edistää opintojasi ja valmistaa sinua tutkintoasi varten. Oppisopimus tarkoittaa sitä, että kanssasi solmitaan määräaikainen työsopimus opintojesi ajaksi. Sinulle nimetään työpaikkaohjaaja tai muu perehdyttäjä, joka tukee oppimistasi työssä.

Toivottavasti innostuit hakemaan harjoittelijaksi S-ryhmään! Voit tiedustella harjoittelupaikkaa olemalla suoraan yhteydessä haluamaasi kaupan toimipisteeseen, ravintolaan tai hotelliin. Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta. Huomioithan, että harjoittelupaikan saamiseen vaikuttavat mm. miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä yksi kerrallaan.

Työelämään tutustumisjakso TET

Millaista on olla kaupassa töissä? Kuinka hotellin sänky on pedattu aina niin mukavaksi? Mitä kaikkea ABC:n ravintolassa on tarjolla? Tarjoamme tuhansia TET- ja taksvärkkimahdollisuuksia joka vuosi.

TET on mainio mahdollisuus päästä kokemaan työelämää ja tutustua kaupan, ravintola-alan tai liikennemyymälän töihin. TETissä pääset viikoksi tai kahdeksi tutustumaan työelämään ja kokemaan, millaista on työn tekeminen ja työyhteisössä toimiminen. Tutustut eri ammatteihin, saat työkokemusta ja lisätietoa oman ammatinvalintasi tueksi.

Sinun kannattaa pohtia, millaiseen työhön tai alaan haluat tutustua sekä mitä uutta haluaisit jakson aikana oppia. Mieti myös, mistä sinulle olisi hyötyä tulevaisuuden ammatinvalintaa ajatellen.

Jos olet kiinnostunut TETistä meillä, ota reippaasti yhteyttä sinua kiinnostavan toimipaikan vierailemalla haluamassasi kaupan toimipaikassa, ravintolassa tai hotellissa. Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta.

5 vinkkiä onnistuneeseen TET-jaksoon

1. Mistä alasta tai töistä olet kiinnostunut? Mitä uutta haluaisit oppia? Valitse TET-paikka oman kiinnostuksesi mukaan. Voit myös kysyä vinkkejä vanhemmiltasi tai muilta läheisiltä.

2. Oletko koskaan pohtinut omia vahvuuksiasi? Missä haluaisit kehittyä vieläkin paremmaksi? Aseta itsellesi jokin pieni kehittymistavoite TET-jaksollesi. Pyydä apua tavoitteen muotoiluun perehdyttäjältäsi.

3. Kysy rohkeasti, jos et ymmärrä jotain. Työkaverisi kyllä tietävät, että moni asia on sinulle uutta.

4. Reipas asenne ratkaisee! Asiakkaat ja työkaverit arvostavat hymyä ja iloista mieltä.

5. Muista, että vain taivas on rajana! TET voi olla oiva väylä myös kesätöihin. Muista pitää huolta TET-jaksosi todistuksesta.

Taksvärkki

Olemme tänäkin vuonna mukana Taksvärkki-kampanjassa ja tarjoamme useilla paikkakunnilla mahdollisuuden tutustua erilaisiin töihin. Toimipaikkojamme ovat esimerkiksi Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-liikennemyymälät ja Sokos.

Ota reippaasti yhteyttä sinua kiinnostavan toimipaikan esimieheen vierailemalla haluamassasi kaupan toimipaikassa, ravintolassa tai hotellissa, mielellään vähintään kaksi viikkoa ennen varsinaista Taksvärkki-päivää. Eri toimipaikkoihin otettavien taksvärkkiläisten määrä vaihtelee sen mukaan, miten toimipaikoissa on mahdollista työtilanteesta riippuen ohjata nuorta työtehtävissä.

Löydät toimipisteemme toimipaikkahausta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.