Osana Suomea - S-ryhmä
Osana Suomea
S-ryhmä

Osana Suomea

Hyvinvointia koko Suomeen

Luomme hyvinvointia koko Suomeen. Työllistämme lähes 40 000 ihmistä Suomessa, ja laitamme rahkeita erityisesti nuorten työllistämiseen. Ylläpidämme taloudellista hyvinvointia ympäri maan investoimalla ja sitä kautta myös välillisesti työllistämällä.

1,7

Mrd. € Verojalanjälki

Yrityksemme tilittivät Suomen valtiolle ja kunnille yhteensä lähes 1,7 miljardia euroa veroja ja maksuja vuonna 2021.

4,3

Milj. € Vastuullisuusyhteistyötä

Yli puolet tukipotista suunnaattiin urheiluun. Loput jakaantuivat yhteiskunnallisen toiminnan ja kulttuurin tukemiseen sekä erilaisiin lahjoituksiin.

Teemme tavoitteellista sidosryhmätyötä

S-ryhmän kaltainen iso yritys ei voi toimia umpiossa. Olemme vahvasti läsnä suomalaisten arjessa ja vaikutamme toiminnallamme monin tavoin meitä ympäröivään yhteiskuntaan. Vastuullisena yrityksenä haluamme välittää tarvittavaa tietoa sidosryhmillemme päätöksenteon tueksi. Yhtä lailla haluamme kuunnella avoimesti eri tahojen näkemyksiä ajankohtaisista teemoista ja laajentaa ymmärrystämme. Osana työtämme olemme päivittäin tekemisissä useiden eri sidosryhmien kanssa – näiden joukossa on asiakasomistajia, median edustajia, tavarantoimittajia ja poliittisia päättäjiäkin.

s-ryhmän sidosryhmät

Teemme tavoitteellista sidosryhmätyötä, jota mittaamme vuosittain. Olemme määritelleet keskeiset sidosryhmät sekä niiden odotukset ja vaikutukset meihin ja asiakasomistajiimme. Lisäksi olemme päättäneet, millaista sidosryhmätyötä teemme kunkin ryhmän kanssa. Suurin sidosryhmä on asiakasomistajat eli osuuskauppojen omistajat. Muita sidosryhmiä ovat esimerkiksi media, järjestöt, tavarantoimittajat ja yhteiskunnalliset päättäjät. Alla muutama esimerkki sidosryhmätyöstämme.

Media

Koska olemme osa lähes jokaisen suomalaisen arkea, on luontevaa, että toimintamme ja asiakasomistajiemme arki kiinnostaa mediaa laajasti. Pyrimme aktiivisesti pitämään median edustajat ajan tasalla toiminnastamme ja vastaamme meille esitettyihin kysymyksiin avoimesti.

Järjestöt

Vastaamme avoimesti kysymyksiin ja palautteisiin, on kyse sitten asiakaspalautteista tai kansalaisjärjestöjen kyselyistä. SOK edustaa koko S-ryhmää eri edunvalvontajärjestöissä. Nämä järjestöt valvovat kaupan alan yritysten etua sekä kotimaassa että EU:ssa. Olemme jäsen esimerkiksi Kaupan liitossa, Päivittäistavarakauppa ry:ssä, Suomen tekstiili ja muoti ry:ssä sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry:ssä.

Eri toimialajärjestöjen kautta olemme mukana myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toiminnassa. SOK:lla on edustus myös kansainvälisissä osuustoimintajärjestöissä.

Tavarantoimittajat

Suurena toimijana meillä on paljon erilaisia ja erikokoisia tavarantoimittajia. Kohtelemme kaikkia tavarantoimittajiamme tasapuolisesti ja noudatamme eettisiä periaatteitamme suhteessa heihin. Eettisten periaatteiden mukaisesti toimimme rehellisesti ja vastuullisesti ja odotamme tätä myös yhteistyökumppaneiltamme. SOK sekä osuuskaupat ovat rekisteröityneet EU:n hyvien kauppatapojen rekisteriin.

Yhteiskunnalliset päättäjät

Haluamme osallistua avoimesti ja aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tavoitteemme on käydä jatkuvaa vuoropuhelua päättäjien kanssa kaupan ja palvelualan kehityksestä ja toimintaamme vaikuttavista kysymyksistä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.