Tietoa S-ryhmästä - S-ryhmä
Tietoa S-ryhmästä
S-ryhmä

Tietoa S-ryhmästä

S-ryhmä lyhyesti

Olemme asiakkaiden omistama suomalainen vähittäiskaupan ja palvelualan yritysverkosto, jolla on Suomessa yli 1 900 toimipaikkaa. Meidät muodostavat osuuskaupat ja Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK) tytäryhtiöineen, jotka harjoittavat muun muassa matkailu- ja ravintolatoimintaa Virossa*.

Tarjoamme marketkaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan, matkailu- ja ravitsemiskaupan sekä rautakaupan palveluita. Lisäksi joidenkin osuuskauppojen alueelta löytyy autokaupan ja maatalouskaupan toimipaikkoja. Tarjoamme kaikille asiakasomistajille kattavat pankkipalvelut S-Pankin kautta.

uudet tietokuvat ven-09

Osuuskaupat ovat osuustoiminnallisia yrityksiä. Niissä omistajat ovat myös asiakkaita eli asiakasomistajia.

Meidät muodostaa 19 itsenäistä alueosuuskauppaa ja niiden omistama Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK). Lisäksi meihin kuuluu kuusi paikallisosuuskauppaa. Verkostomme ulottuu koko maahan, ja toiminnassa on vahva alueellinen painotus.

uudet tietokuvat

Tutustu osuuskauppoihimme tarkemmin osuuskauppojen omilla verkkosivuilla.

Osuuskauppojen omistama Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK toimii osuuskauppojen keskusliikkeenä ja tuottaa niille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita. SOK vastaa myös S-ryhmän strategisesta ohjauksesta ja eri ketjujen kehittämisestä. SOK:n liiketoiminta täydentää S-ryhmän tarjontaa kotimaassa ja lähialueilla.

SOK-yhtymän muodostavat puolestaan SOK ja sen tytäryhtiöt. Suomessa toimivien tytäryhtiöidensä lisäksi SOK harjoittaa Virossa* marketkauppaa sekä matkailu- ja ravitsemiskauppaa. Suomalaiset asiakasomistajat hyötyvät työstämme lähialueella, koska se mahdollistaa muun muassa isommat hankintaerät ja niiden kautta halvemmat hinnat.

*SOK kertoi 4.3.2022 luopuvansa liiketoiminnoistaan Venäjällä. Pietarin Prismat ja hotelliliiketoiminta myytiin kesäkuussa 2022.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.