Yritysasiakkaiden laskutustiedot - S-ryhmä

Yritysasiakkaiden laskutustiedot

Voit etsiä yksittäisten toimipaikkojen laskutus- ja yhteystietoja yllä olevan haun avulla.

S-ryhmän yritysten verkkolaskuosoitteet

Näin luot ja lähetät verkkolaskun

S-ryhmä siirtyy verkkolaskuun!

S-ryhmän tavoitteena on siirtyä vastaanottamaan laskut ainoastaan verkkolaskuina. Verkkolasku on nopea tapa luoda ja lähettää laskuja ja on lisäksi paperilaskua ekologisempi.

Näin lähetät verkkolaskun

S-ryhmän yritysten verkkolaskuosoitteet ja laskutuksen yhteystiedot löytyvät sivun alareunan linkkilistasta. Kun luot verkkolaskun, mainitse viitetietona tilauksen tehnyt yksikkö ja henkilön nimet sekä mahdolliset muut sovitut kohdistustiedot.

Verkkolaskulaki (241/2019) Pyydämme huomioimaan laskutuksessanne verkkolaskulain (241/2019) eli lain hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta. Tämän nojalla SOK siirtyy käyttämään vain sähköisiä laskutusmuotoja 17.6.2020 alkaen ja verkkolaskujen tietosisällön tulee vastata EN16931-standardia.

Lisätietoa verkkolaskulain vaatimuksista laskujen sisältöön liittyen saatte omalta verkkolaskuoperaattoriltanne. Vaihtoehtoisesti laskut voi lähettää Coupa Supplier Portaalin kautta.

Alla olevassa taulukossa on kuvattu tarkemmin tärkeiden viitetietojen lisääminen oikeisiin verkkolaskun tietokenttiin.

SopimusnumeroHEADER/CONTRACT_INFORMATION/CONTRACT_NUMBERAgreementIdentifier
TilausnumeroHEADER/ORDER_INFORMATION[@ORDER_TYPE="CO"] [1] /ORDER_NUMBEROrderIdentifier
SOK:n yhteyshenkilönne tai tilaajan nimiRECEIVER/CUSTOMER_INFORMATION/CONTACT_INFORMATION/CONTACT_PERSONBuyerContactPersonName
Muu pyydetty viitetieto, kuten brändi, projektiHEADER/ORDER_INFORMATION[@ORDER_TYPE="CO"] [1] /ORDER_REFERENCEBuyerReferenceIdentifier

Laskun lähettäjänä muu kuin tilauksen vastaanottanut yritys, esimerkiksi rahoitusyhtiö

Jos laskutuksenne tapahtuu muun kuin tilauksen vastaanottaneen yrityksenne kautta, tulee yrityksenne tiedot kuitenkin ilmoittaa verkkolaskusanomalla Laskuttajan / Myyjän tiedoissa (Teapps: Payee-elementti, Finvoice SellerPartyDetails). Laskun lähettäjän, kuten rahoitusyhtiön tiedot esitetään Other partner –kohdassa. Kuitenkin pankkitili, jolle laskun suoritus maksetaan, tulee olla laskuttajan/myyjän tiedoissa (Teapps: PAYEE/BANKS/IBANACCOUNTNUMBER ja Finvoice: SellerAccountID)

S-ryhmän verkkolaskuoperaattorit

OpusCapita Solutions Oy, välittäjätunnus on E204503.

Poikkeuksena North European Oil Trade, jonka verkkolaskuoperaattori on Basware, välittäjätunnus BAWCFI22

Tavaraostolaskutus jatkossakin OVT-yhteyksillä

Inex Partners Oy:n, North European Oil Trade Oy:n, Meira Nova Oy:n ja SOK:n OVT-palvelun kautta kulkeva tavaraostolaskutus tehdään jatkossakin OVT-yhteyksillä.

Laskusisältöön liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä omaan S-ryhmän yhteyshenkilöönne, tai vastaanottavan osuuskaupan ostoreskontraan.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.