Yritysasiakkaiden laskutustiedot

S-ryhmään kuuluvien yritysten verkkolaskuosoitteet (OVT-tunnukset) ja yhteystiedot löydät alla olevan linkin takaa.

S-ryhman yritysten verkkolaskuosoitteet

Näin luot ja lähetät verkkolaskun

S-ryhmä siirtyy verkkolaskuun!

S-ryhmän tavoitteena on siirtyä vastaanottamaan laskut ainoastaan verkkolaskuina. Verkkolasku on nopea tapa luoda ja lähettää laskuja ja on lisäksi paperilaskua ekologisempi.

Näin lähetät verkkolaskun

S-ryhmän yritysten verkkolaskuosoitteet ja laskutuksen yhteystiedot löytyvät sivun alareunan linkkilistasta. Kun luot verkkolaskun, mainitse viitetietona tilauksen tehnyt yksikkö ja henkilön nimet sekä mahdolliset muut sovitut kohdistustiedot.

Verkkolaskulaki (241/2019) Pyydämme huomioimaan laskutuksessanne verkkolaskulain (241/2019) eli lain hankintayksiköiden ja elinkeinonharjoittajien sähköisestä laskutuksesta. Tämän nojalla SOK siirtyy käyttämään vain sähköisiä laskutusmuotoja 17.6.2020 alkaen ja verkkolaskujen tietosisällön tulee vastata EN16931-standardia.

Lisätietoa verkkolaskulain vaatimuksista laskujen sisältöön liittyen saatte omalta verkkolaskuoperaattoriltanne. Vaihtoehtoisesti laskut voi lähettää Coupa Supplier Portaalin kautta.

Alla olevassa taulukossa on kuvattu tarkemmin tärkeiden viitetietojen lisääminen oikeisiin verkkolaskun tietokenttiin.

ViitetietoTeapps3.0Finvoice3.0
SopimusnumeroHEADER/CONTRACT_INFORMATION/CONTRACT_NUMBERAgreementIdentifier
Tilausnumero, joka on muodossa PO + kahdeksan numeroaHEADER/ORDER_INFORMATION[@ORDER_TYPE="CO"] [1] /ORDER_NUMBEROrderIdentifier
SOK:n yhteyshenkilönne tai tilaajan nimiRECEIVER/CUSTOMER_INFORMATION/CONTACT_INFORMATION/CONTACT_PERSONBuyerContactPersonName
Muu pyydetty viitetieto, kuten brändi, projektiHEADER/ORDER_INFORMATION[@ORDER_TYPE="CO"] [1] /ORDER_REFERENCEBuyerReferenceIdentifier

Laskun lähettäjänä muu kuin tilauksen vastaanottanut yritys, esimerkiksi rahoitusyhtiö

Jos laskutuksenne tapahtuu muun kuin tilauksen vastaanottaneen yrityksenne kautta, tulee yrityksenne tiedot kuitenkin ilmoittaa verkkolaskusanomalla Laskuttajan / Myyjän tiedoissa (Teapps: Payee-elementti, Finvoice SellerPartyDetails). Laskun lähettäjän, kuten rahoitusyhtiön tiedot esitetään Other partner –kohdassa. Kuitenkin pankkitili, jolle laskun suoritus maksetaan, tulee olla laskuttajan/myyjän tiedoissa (Teapps: PAYEE/BANKS/IBAN_ACCOUNT_NUMBER ja Finvoice: SellerAccountID)

S-ryhmän verkkolaskuoperaattorit

OpusCapita Solutions Oy, välittäjätunnus on E204503.

Poikkeuksena North European Oil Trade, jonka verkkolaskuoperaattori on Basware, välittäjätunnus BAWCFI22

Tavaraostolaskutus jatkossakin OVT-yhteyksillä

Inex Partners Oy:n, North European Oil Trade Oy:n, Meira Nova Oy:n ja SOK:n OVT-palvelun kautta kulkeva tavaraostolaskutus tehdään jatkossakin OVT-yhteyksillä.

Laskusisältöön liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä omaan S-ryhmän yhteyshenkilöönne, tai vastaanottavan osuuskaupan ostoreskontraan.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.