Ilmasto - S-ryhmä
Ilmastonmuutosta torjutaan teoilla
Vastuullisuus

Ilmastonmuutosta torjutaan teoilla

Ilmasto ei odota

Ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt. Ilmastonmuutoksen kiireellinen torjunta on yksi YK:n kestävän kehityksen päätavoitteista. Ongelma on maailmanlaajuinen, mutta jokainen voi tehdä oman osansa. Erityinen merkitys on yrityksillä.

Ilmastonmuutos on yksi Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmamme neljästä pääteemasta. Teemme ilmastotyötä sekä vähentämällä oman toimintamme päästöjä että ottamalla kumppanimme mukaan työhön. Lisäksi tarjoamme ratkaisuja ja apua kestävään kuluttamiseen ja asiakasomistajien omien päästöjen vähentämiseen.

Yhteiskunnan hyväksi

Päästöt

Olemme sitoutuneet vähentämään omia päästöjämme nyt ja tulevaisuudessa.

Olemme vähentäneet 38 prosenttia päästöjämme vuoden 2015 tasoon verrattuna. Tavoitteenamme on, että vuoden 2030 loppuun mennessä olemme onnistuneet vähentämään päästöjämme jo 60 prosenttia.

Tehostamme energian käyttöämme, lisäämme uusiutuvaa energiaa, kitkemme jatkuvasti ruokahävikkiämme ja parannamme materiaalien kierrätystä, jotta toiminnastamme syntyvät päästöt vähenevät.

60 %

Vähemmän päästöjä

Päästövähennystavoitteemme vuoden 2030 loppuun mennessä vuoden 2015 tasosta on -60 %.

1000 000

Tonnia vähemmän päästöjä

Tavoittelemme 1000 000 tonnin päästövähennyksiä yhdessä kumppaneidemme kanssa vuoden 2030 loppuun mennessä vuoden 2015 tasosta.

30 %

Tehokkaampaa energiankäyttöä

Tehostamme suhteellista energiankulutusta 30 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoden 2030 loppuun mennessä.

80 %

Uusiutuvaa energiaa

Tuotamme 80 prosenttia sähkönkulutuksestamme omalla uusiutuvalla tuuli- ja aurinkoenergialla vuoden 2025 loppuun mennessä.

80 %

Kierrätysaste

Kierrätämme 80 prosenttia jätteistämme uusiksi raaka-aineiksi vuoden 2025 loppuun mennessä.

Haastamme myös kumppanimme vähentämään päästöjä

Yli 90 prosenttia päästöistämme syntyy arvoketjussamme eli esimerkiksi tuotannossa ja toisaalta polttonesteiden osalta tuotteiden käytöstä ajon aikana tien päällä.

Kannustaaksemme kumppaneitamme mukaan päästöjen vähentämiseen käynnistimme keväällä 2018 Iso juttu -ilmastokampanjan. Sen yhtenä tavoitteena on vähentää yhdessä kumppaniyritysten kanssa 1 000 000 tonnia päästöjä vuoteen 2030 mennessä. Iso juttu on myös haastekampanja, joka kannustaa asiakkaitamme löytämään itselleen sopivia juttuja, joista aloittaa päästöjen pienentäminen omassa arjessa.

Tutustu Iso juttu -ilmastokampanjaamme ja lue lisää pitkäjänteisestä ilmastötyöstämme vuosi- ja vastuullisuuskatsauksestamme.

Hyvinvointi ja terveys

Energiatehokkuus

Huomioimme energiatehokkuuden sekä osana jokapäiväistä työtä että toimipaikkojen rakentamisen ja remonttien suunnittelussa. Käytännössä seuraamme lähes kaikissa kohteissamme sähkön, lämmön ja veden kulutusta. Näin tunnistamme suurimmat energiasyöpöt ja parannuskohteet.

Kartoitamme ja testaamme uudenlaisia ratkaisuja jatkuvasti. Esimerkiksi Sipoon logistiikkakeskuksemme vähäpäästöinen energiajärjestelmä saavutti korkean tason BREEAM-ympäristöluokituksen. Hanke sai myös kesällä 2017 Pohjoismaiden Investointipankin (NIB) vihreän rahoituksen sertifikaatin ympäristövaikutusten kattavasta huomioinnista.

Lisää tietoa energiatehokkuudestamme ja -toimistamme löydät S-ryhmän vuosikatsauksesta.

Lue lisää

Ilmastonmuutos ja kiertotalous

Uusiutuva energia

Uusiutuvan energian osuus on noin 60 prosenttia käyttämästämme sähköstä. S-ryhmä on jo vuosia investoinut omaan tuulivoimaan ja nyt myös aurinkosähköön. Tuulivoima on yksi merkittävimmistä keinoista vähentää S-ryhmän kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjä.

Kartoitamme myös mahdollisuuksia uusiutuvien energiamuotojen käyttöön kaikissa uusissa S-ryhmän rakennushankkeissa. Yksiköitä uusittaessa vaihdamme lämmitysjärjestelmiä tehokkaammiksi ja ympäristön kannalta paremmiksi. Esimerkiksi vanhoja öljylämmitysjärjestelmiä on remonttien yhteydessä vaihdettu kauko- ja maalämpöön.

Voit lukea lisää uusiutuvan energian investoinneistamme S-ryhmän vuosikatsauksesta.

Lue lisää

60 %

Uusiutuvaa energiaa

Oma tuulivoimatuotantomme kattaa noin 60 prosenttia käyttämästämme sähköstä. SOK:n osakkuusyhtiö TuuliWatti päätti vuonna 2018 hankkeesta, joka on ensimmäinen pohjoismainen tuulivoimainvestointi, joka tehdään ilman yhteiskunnan tukea.

37 000

Aurinkopaneelia

Asennamme noin 40 S-ryhmän toimipisteen katolle aurinkopaneelit. Asennustyö valmistuu vuoden 2019 aikana. Prismojen, S-marketien ja ABC-asemien katoille ympäri Suomen asennettavat paneelit nostavat meidät Suomen suurimpien aurinkosähkön tuottajien joukkoon. Paneelit tuottavat sähköä toimipisteiden omaan käyttöön.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.