Hiilinegatiivinen 2025

Hiilinegatiivinen 2025

Aiomme olla ensimmäisenä suomalaisyrityksenä hiilinegatiivinen oman toiminnan osalta (scope 1 ja 2) jo vuonna 2025. 

Tavoitteenamme on pienentää oman toimintamme ilmastopäästöjä 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Olemme edenneet ilmastotyössämme nopeasti muun muassa energiatehokkuuden parantamisen ja lisääntyneen tuulivoimamme ansiosta. Vahva panostus aurinkovoimaan on nostanut meidät Suomen suurimmaksi aurinkovoiman tuottajaksi. 

Päästöjen minimoimisen jälkeen meille jää vielä pieni määrä päästöjä kompensoitavaksi. Siinä ilmakehään tuotettua hiiltä sidotaan esimerkiksi metsiin tai maaperään. Lisäksi aiomme ylikompensoida: sidomme ilmakehästä siis enemmän hiiltä kuin tuotamme sinne.

Tuemme myös kuluttajia vähähiilisempään elämään. Julkaisimme ruoan hilijalanjälkilaskurin ensimmäisenä Suomessa. Kuluttajien tueksi tuotettua aineistoa löytyy Yhteishyva.fi-sivustolta.

Olemme lisäksi haastaneet yhteistyökumppaneitamme vähentämään hiilikuormaansa miljoona tonnia. Iso juttu -kampanjassa on mukana yli sata kumppaniamme.

90 %

vähemmän ilmastopäästöjä vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä

110 000

aurinkopaneelia loppuvuodesta 2022 ja Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja

Vuonna 2025 S-ryhmä on oman toiminnan osalta hiilinegatiivinen eli poistamme ilmakehästä enemmän hiiltä kuin tuotamme sinne

Ilmastosanastoa avuksesi

Ilmastonmuutokseen ja ilmastopäästöihin liittyy uusia tai vaikeasti ymmärrettäviä termejä. Ohessa lyhyt johdatus keskeisiin sanoihin ja toimintatapoihin. Sen tarkoitus on kirkastaa, mistä S-ryhmän ilmastotyössä on kyse.

Tutustu ilmastosanastoon

RM tekojen alustus

Uutisia aiheesta

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.