Food Market Herkku tiimi

Vuoden kalakauppa 2020 on Food Market Herkku Helsinki

Food Market Herkussa tuoreus ja vastuullisesti pyydetty kalavalikoima on sydämen asia. Herkku on Suomen Kalakauppa 2020 voittaja!

20.3.2020

”On kyllä yllättynyt ja huikea fiilis, ihan mahtavaa”, Food Market Herkku Helsingin Topi Vaissi iloitsee.

”Meillä panostetaan jatkuvasti runsaaseen valikoimaan, itse tehtyihin tuotteisiin savustuksesta graaviin, kotimaiseen kalaan sekä osaavan henkilökunnan kehittämiseen ja fiilikseen. Tämä näkyy varmasti myös asiakkaille hyvänä meininkinä. Huomaa kyllä, miten ruuan valmistus ja kiinnostus kalaan on kasvanut viime vuosina”, Vaissi jatkaa.

”Kalan käsittely ja myynti on käsityötä ja on hienoa huomata, että sitä arvostetaan.”

Vuoden Kalakauppa -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa helmikuussa 2020. Kilpailun tarkoituksena oli nostaa palvelutiskien osaavat ammattilaiset parrasvaloihin ja vahvistaa kalan osuutta suomalaisissa ruokapöydissä. Kilpailuun ilmoitettiin yli 160 palvelevaa kalatiskiä ja kauppaa, joita äänestettiin ahkerasti verkkosivuilla. Kisa keräsi huikeasti yli 26 000 ääntä kuun aikana. Kilpailu näkyi hyvin myös sosiaalisen median puolella.

”Vuoden Kalakauppa -kilpailun suosio yllätti meidät kaikki positiivisesti. Äänimäärä oli huikeat yli 26 000 ja kaupat itse lähtivät mukaan kisaan todella hyvin ja aktiivisesti”, Calle Spring Suomen Kalakauppiasliitosta kehuu.

”Selvästi niin kalat, ruoka kuin oman suosikkikaupan menestys ovat tärkeitä asioita suomalaisille. Hienoa huomata, miten uuteen kisaan heittäydyttiin täysiä mukaan niin äänestäjien kuin tietysti kauppojen itsensä puolesta.”

”Anonyymi tuomaristo koostui ruoka-alan ammattilaisista ja he kiersivät kaikki seitsemän finalistikauppaa ja arvioivat heidät perusteellisesti. Myös voittajan valinta tiukassa äänestystuloksessa oli kova juttu,” Spring jatkaa.

  • Vuoden kalakauppa 2020 -kilpailun voittajaksi valittiin Food Market Herkku Helsinki.

  • Kilpailuun ilmoitettiin yli 160 kauppaa ja palvelevaa kalatiskiä mukaan.

  • Ääniä kilpailussa annettiin yli 26 000 kappaletta.

  • Kilpailun finalistit valittiin äänestystulosten mukaan ja nelihenkinen tuomaristo kävi arvioimassa seitsemän finalistia helmikuun lopussa.

  • Tuomaristo koostui kalaketjun ja ruokamaailman ammattilaisista.

Food Market Herkku on elämyksellinen yhdistelmä kauppahallia, herkkukauppaa, ravintolaa ja kahvilaa, jossa ruoan rakastajat viihtyvät ja inspiroituvat.

Food Market Herkku on ensimmäinen suomalainen kaupan alan ketju, jonka kalatiskille on myönnetty MSC-sertifikaatti. Kalatiskiltä voi ostaa vastuullisesti pyydettyä MSC-sertifioitua villikalaa ja äyriäisiä sekä vastuullisesti viljeltyä ASC-sertifioitua kalaa ja äyriäisiä.

Brittiläinen kaupan alan tutkimuslaitos IGD listasi 16 ruokakauppaa maailmalta, joihin olisi hyvä käydä tutustumassa vuonna 2019. Food Market Herkku nousi listalle ainoana pohjoismaalaisena ruokakauppana.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.