− Asiakasomistajaviinit ovat S-ravintoloissa monen ravintolavieraan luotettu ja helppo valinta
illallisen oheen tai seurustelujuomaksi. Tällä valikoimalla olemme nimenomaan tähdänneet siihen, että viinien valinta olisi mahdollisimman mutkatonta, markkinointipäällikkö Ulla Kivilaakso S-ravintoloista kertoo.
− Niinpä suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja nykyään niiden osuus on jo 40 % kaikesta
ravintoloissamme myytävästä viinistä. Asiakasomistajaviinien kautta meille kaikille on avautunut mahdollisuus oppia lisää viinitietoutta.
20-vuotisjuhlavuoden valko-, puna-, rosee- ja kuohuviini tulevat Etelä-Italiasta, sisilialaiselta Barone Montalton viinibrändiltä, jonka toiminnassa kestävä kehitys näkyy
vahvasti.
Ravintola-asiakkaiden kiinnostus vastuullisiin viineihin on kasvanut aikana, jolloin ekologiset
valinnat pätevät kaikilla elämänaloilla.
− Barone Montalto on Italiassa edelläkävijä viinintuotannon vastuullisuudessa; heillä kestävä
kehitys ulottuu koko tuotantoketjuun viinitiloilta pullotukseen ja pakkauslaatikoihin. Yrityksellä on jopa yhdeksän erilaista vastuullisuussertifikaattia hallussaan. Se on vastuullisena toimijana tunnetulle S-ryhmälle tärkeää, Kivilaakso kertoo,
Yksi asiakasomistajaviinien valintakriteereistä on niiden sopivuus jokaiseen makuun.
− Olen ilahtunut siitä, että S-ryhmässä päädyttiin näiden neljän sisilialaisviinin valikoimaan. Suomalaiset ovat aina pitäneet italialaisista viineistä, ja juuri nyt trendaavat erityisesti eteläitalialaiset viinit. Ne ovat laadukkaita monitoimiviinejä, jotka sopivat suomalaiseen makumaailmaan ja toimivat niin illanviettoihin kuin pizzalle ja pihville, Senior Brand Manager Marina Degerth maahantuoja Solera Finlandilta toteaa.
Degerth ennustaa talvikaudella isointa menekkiä punaviinille.
− Sanotaan, että sisilialaisiin punaviineihin on pullotettu Italian aurinkoa. Se tuo mehevyyttä
viiniin ja iloa viinin nauttijalle. Nyt asiakasomistajaviinien joukkoon paluun tehnyttä roseeta on meillä pidetty erityisesti kesähetkien viininä, mutta suosittelen sitä ehdottomasti ympärivuotiseksi juomaksi. Erityisen hyvin rosee sopii pikkujoulu- ja joulupöytään, sillä viinin
hapokkuus taittaa hyvin suomalaisten jouluruokien makua, Degerth neuvoo.
Asiakasomistajaviinit ovat saatavilla S-Etukorttia näyttämällä kaikissa Suomen S-ravintoloissa. Valko-, rosee-, puna- ja kuohuviini, S-Etukortilla 23,90 €/pullo (norm. 33,90 €). Kaikki viinit ovat vegaanisia ja luomuviinejä. Asiakasomistajasamppanjana jatkaa laadukas Nicolas
Feuillatte Brut, hinta S-Etukortilla 43,90 €/pullo (norm. 73,90 €).
Asiakasomistajaviinit
Viinit valitaan Suomen suurimmalla viinikilpailutuksella vuosittain. Viinien valinnan kriteereinä ovat muun muassa monikäyttöisyys, sopivuus monen makuun, laatu, saatavuus ja vastuullisuus. Tarjoamalla asiakasomistajille huolella valittuja, hyvän hinta-laatusuhteen
viinejä, halutaan taata jokaiselle asiakkaalle mutkaton mahdollisuus tilata ja nauttia viinejä ravintolassa sekä auttaa asiakkaita tekemään ympäristön kannalta kestäviä valintoja.
Asiakasomistajien viinit 2020–2021
Barone Montalto Organic Bianco
Barone Montalto Organic Rosso
tummanpunainen, keskitäyteläinen, maussa voi tuntea hennon vivahduksen vadelmaa ja kirsikkaa
sopii punaiselle lihalle, burgereille, pizzalle, juustoille
Barone Montalto Organic Nero D’Avola Rosato
vaaleanpunertava, hedelmäinen, kuiva
Erinomainen aperitiivi sekä ruokajuoma kalalle, kanalle, salaateille ja kasvisruoille.
Toimii loistavasti suomalaisessa joulupöydässä
Barone Montalto Organic Brut
Nicolas Feuillatte Brut
pehmeän hedelmäinen, maussa aistittavissa omenaa, makeaa päärynää ja raikasta sitrusta
toimii aperitiivina, nautiskelujuomana tai läpi aterian
Termejä:
vegaaninen viini = vegaaniviiniä ei kirkasteta eläinperäisillä aineilla, kuten liivatteella, maitoproteiinilla tai kananmunalla
luomuviini = tehty ilman synteettisiä torjunta-aineita viljellyistä rypäleistä. Kaikilla luomuviinien raaka-aineiden toimittajilla tulee olla luomusertifikaatti
kevytpullo = lasinen viinipullo, jonka tyhjäpaino on maksimissaan 420 gr