Uusi kuljetus- ja myyntilaatikko tuo esiin kasvisten alkuperän

Uusi kuljetus- ja myyntilaatikko tuo esiin kasvisten alkuperän

S-ryhmän ruokakauppojen suunnitelma siirtyä yhtenäisten hedelmien ja vihannesten myynti- ja kuljetuspakkausten käyttöön on herättänyt närkästystä tuottajien edunvalvontajärjestöissä, eritoten Kauppapuutarhaliitossa.

27.12.2012

Suunniteltu uusi laatikko suojaa herkkiä tuotteita aiempaa paremmin, kertoo tuotteen alkuperän läpinäkyvästi ja tekee hedelmä- ja vihannesosastoista aiempaa houkuttelevampia parantaen näin koko tuoteryhmän myyntiä.

"Olemme hämmästyneitä suunnitelmiemme aikaansaamasta vastustuksesta edunvalvontajärjestöjen piirissä, sillä tätä muutosta on suunniteltu hyvässä yhteistyössä tuottajien kanssa viime keväästä alkaen, S-ryhmän päivittäistavarakaupan hankintajohtaja Jari Simolin toteaa.

Nyt herännyt kriittisyys on Simolinin mielestä yllättävää erityisesti siksi, että kyse ei ole kaupan alalla normaalista poikkeavasta toimintatavasta. Euroopassa käytäntö yhtenäisistä, myymälämiljööseen sopivista myyntipakkauksista on yleinen toimintatapa ja vastaavaa toimintamallia on jo tällä hetkellä käytössä osalla suomalaisista ruokakaupan toimijoista.

Erityisesti S-ryhmää kummastuttavat järjestöjen väitteet kasvisten alkuperän tarkoituksellisesta hämärtämisestä.

"Uusissa laatikoissa alkuperä selviää laatikon kaikilta neljältä sivulta, normaaliin tapaan tuotteen hintaetiketistä sekä lisäksi vielä kuluttajapakkauksesta. Uuden laatikon pitkillä laidoilla on kotimaisuudesta kertovia Sirkkalehtilipputunnuksia ja lyhyisiin päätyihin tuottaja voi halutessaan painattaa omat tietonsa."

S-ryhmä on koko Euroopan tasolla edelläkävijä työssä, jota kaupparyhmässä on viime vuosien ajan tehty pääraaka-aineen alkuperätietojen ilmoittamiseksi kaikissa omilla merkeillä myytävissä elintarvikkeissa.

"Meillä ei ole mitään syytä hämärtää valikoimissamme olevien elintarvikkeiden alkuperätietoja. Päinvastoin – niitä pyritään jatkuvasti kirkastamaan.  Haluamme tarjota kuluttajille niin kasvisten kuin muidenkin tuotteiden osalta alkuperätiedon mahdollisimman selkeästi."

Simolinin mukaan tärkein syy yhtenäisiin laatikoihin siirtymiselle on kasvisten esillepanon parantaminen ja hedelmä-vihannesosastojen tekeminen aiempaa houkuttelevammiksi.

"Kotimaisten kasvisten osuus myynnistämme kasvaa jatkuvasti. Uskomme, että suunnittelemamme uusi, houkuttelevampi esillepano toimii hyvänä apuna siinä, että laadukkaat kotimaiset kasvikset kasvattavat kysyntäänsä entisestään".

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.