Kuvateksti

TuuliWatti oli kustannustehokkaimpia uusiutuvan energian kilpailutuksessa

S-Voiman ja St1:n yhteisesti omistamanTuuliWatin Simon Sarvisuolle suunnittelema tuulipuisto on yksi Energiaviraston juuri päättyneen sähköntuotantokilpailutuksen voittajista. Yli 100 miljoonan euron hankkeen investointipäätöstä valmistellaan parhaillaan ja puiston rakennustöiden arvioidaan alkavan vielä tänä vuonna.

26.3.2019

Energiaviraston teknologianeutraalissa tarjouskilpailussa haettiin pienintä julkista tukea tarvitsevat ja siten edullisimmat uudishankkeet tuottamaan vuotuisen 1,4 terawattitunnin edestä uusiutuvaa sähköä. Kilpailu oli avoin aurinko-, aalto- ja tuulivoima- sekä biomassa- ja biokaasuinvestointihankkeille.

TuuliWatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen arvioi, että uusiutuvan energian kilpailutus tukee merkittävästi tuulivoima-alan siirtymistä markkinaehtoisuuteen. Tarjouskilpailun rakenteen myötä julkinen tuki asettunee tasolle, jossa yhteiskunnan panoksen voi arvioida jäävän marginaaliseksi. Se, tarvitseeko tukea maksaa ollenkaan, riippuu sähkön markkinahinnan kehityksestä. Teknologian kehitys on mahdollistanut sähkön tuottamisen tuulesta yhä edullisemmin.

– Kaikki kilpailuun osallistuneet hankkeet olivat tuulivoimaa, mikä osoittaa sen olevan kilpailukykyisimpiä tapoja tuottaa uusiutuvaa sähköä. Menestyminen uusiutuvan energian kilpailutuksessa on osoitus siitä, että olemme alan kustannustehokkaimpia toimijoita, toteaa TuuliWatti Oy:n toimitusjohtaja Jari Suominen.

Energiaviraston kilpailutuksen kohteena olleen 1,4 terawattitunnin kapasiteetin rakentaminen Suomeen merkitsee yli miljardin euron investointeja seuraavan kolmen vuoden aikana.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.