Kotoilu ja joululahjat 2020

Tänä jouluna kotoillaan ja kokkaillaan – tiedätkö joululahjojen kestosuosikit?

Koronapandemian vaivaaman vuoden joulua voidaan viettää suomalaiskodeissa pääpiirteittäin perinteiseen tapaan. Yleisötilaisuuksia on kuitenkin peruttu, eikä laajempia tapaamisia esimerkiksi sukulaisten kesken suositella pidettäväksi. Nyt jouluna aikaa tullaankin viettämään aiempaa enemmän rennosti kotioloissa.

27.11.2020

Joululahjojen kestosuosikit

  • Pehmeät paketit, esim. pyjamat, aamutakit, merinovillaiset alusasut, pussilakanat talvisissa kuoseissa, fleece-huovat, Reino- ja Aino-tossut
  • Astiat ja sisustustuotteet, esim. Iittalan Teema-lautaset, patalaput ja -kintaat jouluisissa väreissä, paistolämpömittari, löylytuoksut
  • Talviurheiluvälineet, esim. rattikelkat, lasten sukset ja monot, lumiliukurit
  • Lasten pehmolelut (tänä vuonna erityisesti pehmolaiskiainen)
  • Kirjat, esim. Mitä Missä Milloin ja Guinness World Records sekä kotimaisten suosikkikirjailijoiden uusimmat teokset.

Kuluneen vuoden aikana on vietetty poikkeuksellisen paljon aikaa kotona, ja kodin varusteluun on haluttu myös panostaa. Esimerkiksi ruoanvalmistukseen liittyvien pienten keittiökoneiden ja -laitteiden myynti on kasvanut huomattavasti, ja ne tulevat olemaan erittäin kysyttyjä myös joulukaupassa.

”Kotona kasvanut ruoanlaiton lisääntyminen näkyy ruoanvalmistustuotteiden myynneissä. Monesta lahjapaketista saattaa tänä jouluna löytyä ihan pannuja ja patojakin, joiden myynti on myös ollut 25 prosentin kasvussa maalis-lokakuussa”, myyntijohtaja Päivi Hole SOK Marketkaupasta toteaa.

Kotikokkailun saralla tämän joulun ehdoton hitti tulee olemaan airfryer eli ilmafriteerauslaite, jolla ruoka kypsyy ilman rasvaa. Hyvinvointi- ja terveellisyystrendi näkyy kuntoiluvälineiden kysynnässä.

Entistä useampi tilaa joululahjat verkkokaupasta

Kotoilun yleistymiseen liittyy myös pelaamisen suosion kasvu. Monen joululahjatoivelistaan on varmasti kirjattu pelitarvikkeita, kuten pelikuulokkeita, -näppäimistöjä, -hiiriä, -näyttöjä ja pelitietokoneitakin. Myös perinteisten pala- ja lautapelien kysyntä on kasvussa jo kolmatta vuotta, ja tämän vuoden maalis-lokakuussa niiden myynti on kehittynyt yli 40 prosenttia. Suosittuja joululahjoja ovat niin perinteiset suosikkipelit, kuten Monopoly ja Afrikan tähti, kuin tämän syksyn uutuudetkin. Myös Legojen suosio on lähtenyt taas kasvuun.

Koronavuosi on näkynyt Prismassa myös verkkokaupan kasvuna. Joulukauppa käynnistyi verkossa toden teolla marraskuun asiakasomistajapäivien aikana, jolloin Prisma.fi:ssä rikottiin myyntiennätyksiä.

”Jouluostosten tekoon on kuitenkin vielä hyvin aikaa myös verkossa. Verkkokaupassa joululahjatilaukset tulee tehdä viimeistään 18. joulukuuta, jotta ne ehtivät ajoissa pukinkonttiin”, Päivi Hole vinkkaa.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.