Tampereen Tornihotellin rakentaminen käynnistyy

Tampereen Tornihotellin rakentaminen käynnistyy

28.9.2012

Tampereelle jo pitkään suunnitteilla olleen Tornihotellin rakentaminen käynnistyy marraskuun alussa 2012. Rautatieaseman viereen, Tampereen tullin alueelle kohoavan hotellin rakennuttaa Keskinäinen vakuutusyhtiö Eläke-Fennia, ja sen liiketoiminnasta vastaa SOK:n tytäryhtiö, Sokotel Oy.

SOK on suunnitellut tätä hotellihanketta 2000-luvun alusta lähtien. Nyt noin kymmenen vuoden ja monen vaiheen jälkeen tämä hieno hanke vihdoin toteutuu, SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen toteaa helpottuneena.

Hotellin rakentaminen kestää kaksi vuotta, joten sen avajaisia juhlitaan loppuvuonna 2014. Tornihotelliin tulee nimensä mukaisesti 27 kerrosta, joista 25 sijaitsee maan päällä ja kaksi on kellarikerroksia. Reilun 300 huoneen majoitustilojen lisäksi kokonaisuuteen rakennetaan monipuoliset ravintola- ja kokoustilat.

– Tampere on ollut ja tulee olemaan tärkeässä roolissa liiketoimintasalkkumme kehittämisen näkökulmasta. Se on kasvava markkina, josta vahvistamme kauan odotetun Torni-hankkeen myötä entisestään otettamme, Sokotel Oy:n toimitusjohtaja Tapio Satta kertoo.

Hotelli muodostuu tornimaisesta uudisosasta sekä noin sata vuotta vanhasta veturitallista ja siihen liittyvästä vesitornista. Majoitustilat tulevat uudisosaan ja muut toiminnot ensimmäisen kerroksen uusiin osiin sekä osin uudelleen rakennettavaan ja peruskorjattavaan veturitalliin.

Sijoittajana toimiva Eläke-Fennia on ostanut SOK:lta hotellia varten perustetun kiinteistöyhtiön, KOY Tampereen Tornihotellin.

– Lähes 50 miljoonan euron investointi on Eläke-Fennialle merkittävä lisäys Tullin alueelle, jossa yhtiömme jo omistaa uudistettavan Tullintorin kiinteistön. Teemme mielellämme yhteistyötä Sokotel Oy:n kanssa, joka johtavana suomalaisena operaattorina turvaa hotellin laadun ja siten myös sijoituksemme arvonkehityksen, kertoo Eläke-Fennian sijoitusjohtaja Timo Stenius.

Hotellin rakentamisesta vastaa SRV Oyj, jolla on vankka kokemus sekä hotelleista että korkeasta rakentamisesta Suomessa ja lähialueilla.

– Olemme rakentaneet muun muassa Flamingo-viihdekeskuksen Vantaalle sekä Radisson Blu-hotellin Tallinnaan. Meillä on käynnistymässä myös pääkaupunkiseudulla mittavia korkean rakentamisen hankkeita, SRV:n varatoimitusjohtaja Juha Pekka Ojala sanoo.

Hankkeen kiinteistökehittäjänä on toiminut SOK Kiinteistötoiminnot ja se toimii myös rakentamisvaiheen ajan rakennuttajakonsulttina.

Tornihotellin rakentamisella on merkittävä työllistävä vaikutus: rakentamisaikana suoraan tai välillisesti noin 700 henkilötyövuotta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.