Syökotona.fi

Syökotona.fi:stä tilataan jo satoja annoksia päivässä – hittinä lihapullat ja muusi

1.4. aloittanut Syökotona.fi -ravintolaruoan verkkopalvelu toimittaa päivittäin satoja ruoka-annoksia Helsingin alueen koteihin ja työpaikoille. Kiitosta saanut palvelu laajenee huhtikuun aikana Espooseen ja Vantaalle. Tavoitteena on jatkaa laajentamista pilottikokemusten perusteella toukokuussa.

9.4.2020

Helsingissä Ympyrätalon Memphis-ravintolassa on täysi kuhina päällä poikkeusoloista huolimatta. Tavalliseen ravintola-arkeen suurimpana erona on se, että asiakkaat odottavat tilaamiaan annoksia toisaalla.

– Meillä on takana nyt viikon verran uudenlaista ravintola-arkea: Annostilaukset tulevat verkkopalvelumme kautta keittiöön ja pakkaamoomme. Keittiömme toimii samaan tapaan kuin tavallisestikin ravintola-annoksia valmistaen – toki hygieniaan kiinnitetään aivan erityistä huomiota ja annosvalikoima on uusi. Salin puolella meillä on pakkaamo, jossa annokset pakataan ja laitetaan lämpölaatikoihin kuljetusta varten. Yhteistyökumppanimme kuljettaa annokset lähistön osoitteisiin muutamassa minuutissa, Syökotona.fi:n käytännön operointia HOK-Elannossa koordinoivat Roope Kämppi ja Miro Kurvinen kertovat.

– Tämä on kuin ravintolakeittiön ja logistiikkakeskuksen yhdistelmä: tilauksia tulee ja toimituksia lähtee jatkuvalla syötöllä, he kuvailevat.

Roope hyppäsi poikkeusajan projektiin Mummotunnelin ravintolajohtajan paikalta ja Miro puolestaan on HOK-Elannon ravintoloiden Brand Manager. Molemmat ovat aidon ilahtuneita, kuinka sujuvasti nopealla aikataululla käynnistetty S-ryhmän digikehityksen ja osuuskauppojen yhteinen palvelukonsepti on toiminut.

– Palvelu on otettu todella hyvin vastaan. Olemme saaneet lähes pelkästään positiivista palautetta. Parhaimmillaan toimitamme päivän aikana satoja annoksia, mutta meillä on hyvät valmiudet paljon isompiinkin toimitusmääriin, miehet lupaavat.

Ravintolan kotiruoka maistuu

Syökotona.fi -valikoima kattaa 21 ruoka-annosta, joista neljä on jälkiruokia. Tuotekehityksessä on tietoisesti panostettu aluksi kotiruokaan. Se on tehnyt kauppansa ja palautteiden perusteella myös maistunut.

– Lihapullat ja muusi on noussut ensimmäisen viikon hitiksi Chico’sin burgereiden ohella. Kala-annosten suosio on yllättänyt, Roope ja Miro kertovat.

Tilauksista iso osa menee lapsiperheille, senioreille, etätyötä tekeville ja työpaikoille, joiden keittiö on kiinni. Lounasaika on kiireisin, mutta muuten tilauksia menee tasaisesti päivittäin. Keittiö on auki joka päivä klo 10–20.30.

– Tilaaminen on tehty todella selkeäksi ja helpoksi. Meiltä voi tilata kätevästi ruokaa myös eri osoitteessa asuville läheisilleen, sillä maksaminen tapahtuu tilauksen yhteydessä verkossa.

Koko päivän kattaus lounaasta illalliseen

Helsingissä käynnistynyt palvelupilotti kehittyy ketterästi palautteiden ja toiveiden mukaisesti.

– Kehitteillä on esimerkiksi isot koko perheen annoskoot, joita on toivottu. Jatkossa tarjoamme enemmän à la carte -vaihtoehtoja. Ajatuksena on kattaa koko päivän ruokatarpeet lounaasta illalliseen ja arjesta juhlahetkiin, Roope ja Miro esittelevät.

Kaikkiaan Syökotona.fi -ravintola työllistää tällä hetkellä yli 20 ravintola-alan ammattilaista HOK-Elannon suljetuista ravintoloista sekä kymmeniä ihmisiä välillisesti. Huhtikuun aikana toiminta laajenee Espooseen ja Vantaalle, joissa on omat ravintolat palvelun pyörittämiseen. Näin annosten kuljetusajat ja -maksut pysyvät kohtuullisina.

– Päällimmäisenä meillä kaikilla on innostus uudesta palvelusta ja kiitollisuus siitä, että saamme tehdä rakastamaamme työtä ravintolaruoan parissa ja tarjota asiakkaillemme maistuvaa ruokaa näin poikkeusoloissakin, Miro ja Roope summaavat tiimiläisten terveiset. Tutustu palveluun ja sen hygieniaohjeistuksiin: https://syokotona.fi/

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.