SUP-lautailija järvellä

SUP-lauta on tämän kesän hitti – myynti räjähti kasvuun heti säiden lämmettyä

Toukokuun ensimmäiset kesäkelit näkyivät Prismassa heti selvänä piikkinä kesäisten tuotteiden, kuten vesiurheilun ja ulkolelujen myynneissä. S-ryhmän asiantuntijat ennustavat, että kesästä on tulossa myynnillisesti vielä viime vuottakin vilkkaampi.

3.6.2021

S-ryhmän myyntidatasta selviää, että lämpimät säät näkyivät välittömästi myyntipiikkinä käyttötavarapuolella. Esimerkiksi vesiurheiluvarusteiden myynti noin kolminkertaistui toukokuussa viikolla 19 viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Erityinen hitti ovat olleet SUP-laudat. Myös suppailuun ja muihin vesiharrastuksiin liittyvät oheistarvikkeet käyvät hyvin kaupaksi: esimerkiksi pelastus- ja veneilyliivien myynti on tällä hetkellä selkeässä kasvussa.

”Suomalaiset innostuivat hankkimaan SUP-lautoja jo viime kesänä niin paljon, että ne loppuivat Prismoista kesken jo melko aikaisessa vaiheessa kesän aikana. Trendi on kasvanut edelleen, ja ennustamme, että tämän kesän aikana tulemme myymään lautoja kaksinkertaisen määrän viime vuoteen nähden”, paljastaa S-ryhmän sportin ja jalkineiden myyntipäällikkö Matti Viitanen, ja vinkkaa:

”Olemme laajentaneet Prisman SUP-lautavalikoimaa vuoden takaisesta ja tuoneet tarjolle uusia vaihtoehtoja eri hintaluokista. Jos oman laudan hankkiminen on ollut haaveissa, kannattaa toimia nyt, kun tuotteiden saatavuus on hyvällä tasolla.”

suplauta

Perinteiset purkkijalat ovat taas pihaleikkien suosikki

Toukokuun hellepäivät nostattivat myös monien muiden kesätuotteiden myyntiä. Esimerkiksi lasten muovisten astioiden, kuten juomapullojen sekä kylmälaukkujen ja -varaajien myynti yli kaksinkertaistui viikolla 19 viime vuoteen verrattuna. Myös ulkoleluja myytiin kyseisellä viikolla yli kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna, ja niistä on löytynyt myös yllättäviä hittejä.

”Ulkoleluissa myytiin erityisen hurja määrä erilaisia saippuakuplia, hiekkaleluja sekä vesipyssyjä. Saippuakuplissa hittejä näyttävät olevan erityisesti Ryhmä Hau-, Muumi- ja Pipsa Possu -tuotteet. Myös Frozen on edelleen kaikkien pienten prinsessojen suosikki. Ulkona myös hypitään hyppynaruilla, pelataan mölkkyä ja pyöritetään hulavannetta. Tämän kevään ehdoton suosikki ovat kuitenkin olleet vanhanaikaiset purkkijalat. Niissä kysyntä on osoittautunut suuremmaksi kuin osasimme odottaa, minkä vuoksi tuotteita ei valitettavasti riitä kaikille”, kertoo S-ryhmän kodin ja viihteen myyntipäällikkö Rauna Junnila.

Uimaleluissa myynti käynnistyi toukokuun helteiden myötä niinkin vauhdikkaasti, että ne lähestulkoon loppuivat S-ryhmän varastosta. Tavoitteena on, että uimaleluihin saataisiin vielä lisää uusia tuotteita kesken kauden. Kesän hiteiksi ennustetaan viime vuoden tapaan erityisesti jättikokoisia puhallettavia uimaleluja, joita ostavat myös aikuiset. Viime vuonna isot uimalelut myytiin helteiden myötä loppuun jo kesän aikana.

Vesiurheilun ja ulkolelujen lisäksi myynti on kasvanut rajusti myös retkeilyvarusteissa. Matti Viitanen uskoo, että viime kesänä alkanut retkeilybuumi jatkuu edelleen, kun ihmiset viettävät kesälomiaan pitkälti kotimaassa.

Merkittävä havainto myyntidatasta on, että varusteita on haettu erityisesti päiväretkille, joille on suunnattu koko perheen voimin. Sekä viime kesänä että tänä keväänä on myyty erityisen paljon retkikeittimiä ja niiden polttoaineita sekä erilaisia retkiruokia. Myös yöpymistarvikkeet käyvät kaupaksi, mutta niiden menekissä on enemmän vaihtelua: keskihintaisia vaellustelttoja menee suuria määriä, kun taas edulliset ”festariteltat” myyvät tavallista vaisummin koronatilanteen vuoksi.

”Viime kesänä kotimaanmatkailu- ja retkeilyinnostus pääsi hieman yllättämään meidät, mutta nyt olemme pystyneet ennakoimaan paremmin ja retkeilytuotteita on hyvin varastossa kesää varten”, Viitanen sanoo.


Kuvat: 123RF

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.