Kuvateksti

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi sinetöityi päätös 100. Ässäkentästä

S-ryhmän ja Suomen Palloliiton Ässäkenttä-hanke on saavuttamassa sadan kentän tavoitteensa. Päätös sadannen kentän rakentamisesta tehtiin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi joulun alla.

21.12.2017

Sadas Ässäkenttä rakennetaan Savonlinnaan Mertalan koululle Savonlinnan kaupungin, Mertalan koulun sekä Osuuskauppa Suur-Savon ja Palloliiton yhteistyöllä. Kenttä valmistuu vuonna 2018.

Vuoden 2017 loppuun mennessä yhteistyö on tuottanut jo 80 Ässäkenttää eri puolille Suomea. Vuonna 2018 rakennetaan ennätykselliset 20 kenttää. Kaikkiaan osuuskaupat ovat tällöin tukeneet kenttien rakentamista miljoonalla eurolla.

– Osuuskaupat ovat olleet hankkeessa innolla mukana ja erityismaininnan ansaitsee osuuskauppa Arina, joka on tukenut 23 Ässäkentän rakentamista pohjoiseen Suomeen. Osuuskaupoille kentät ovat olleet luonteva osa Paras paikka elää -vastuullisuusohjelmamme toteuttamista, SOK:n sponsoroinnista vastaava kehityspäällikkö Mika Hovi kiittää.

Monitoimikenttäohjelman tavoitteena on ollut lasten ja nuorten liikunnallisen aktiivisuuden lisääminen lähiliikuntapaikkarakentamisen avulla, ja jo alkuperäisenä tavoitteena oli rakentaa 100 Ässäkenttää suomalaisten alakoulujen pihoille.

 Ässäkentät tukevat varovaisestikin arvioiden 30–40 000 koululaisen ja päiväkotilaisen liikkumista vuoden ympäri. Kenttiä käyttävät tasapuolisesti niin tytöt kuin pojat. Koulujen palautteen mukaan kentät ovat lisänneet lasten välituntiliikkumista. Pelkästään Mertalan koulussa kenttää pääsee käyttämään lähes 700 oppilasta, eikä Ässäkenttien hyödyntäminen rajoitu vain koululaiskäyttöön.

 – Suomen Palloliitto maan suurimpana lajiliittona kantaa omalta osaltaan vastuuta liikunnan ja liikkeen lisääjänä. Liikettä lisätään, kun tuodaan innostavia liikkumisen paikkoja ja välineitä lähelle käyttäjiä, Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen painottaa.

– Ässäkenttäohjelma on tuloksekkaasti edistänyt tätä tavoitetta ja samalla yhdistänyt esimerkillisesti järjestökentän, kunnat sekä elinkeinoelämän. Nämä Ässäkentät palvelevat paitsi koululiikuntaa, myös lasten, nuorten ja harrastajien vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksia.

Lähiliikuntaa tukevien kenttien rakentamiseen tähtäävä S-ryhmän ja Palloliiton yhteistyö alkoi vuonna 2011.

Vuonna 2018 rakennettavat kentät:

Muonion kunta

Yhtenäiskoulu

Oulun kaupunki

Oulunsalon Kirkonkylän koulu

Oulun kaupunki

Knuutilankankaan alakoulu

Oulun kaupunki

Maikkulan koulu

Simon kunta

Maksniemen koulu

Ikaalisten kaupunki

Kilvakkalan koulu

Sastamalan kaupunki

Karkun koulu

Paraisten kaupunki

Nilsbyn koulu

Maskun kunta

Kurittulan koulu

Salon kaupunki

Toijan koulu

Harjavallan kaupunki

Pirkkalan koulu

Rauman kaupunki

Kourujärven koulu

Ulvilan kaupunki

Vanhankylän koulu

Jyväskylän kaupunki

Puuppolan koulu

Vihdin kunta

Nummelan koulu

Raaseporin kaupunki

Seminarieskolan

Raaseporin kaupunki

Katarinaskolan

Askolan kunta

Monninkylän alakoulu

Kaavin kunta

Kirkonkylän koulu

Savonlinnan kaupunki

Mertalan koulu


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.