Sokos Hotelleille majoitusalan ensimmäinen Allergiatunnus

Sokos Hotelleille majoitusalan ensimmäinen Allergiatunnus

29.5.2012

Sokos Hotellit ovat saaneet ensimmäisenä majoitusyrityksenä Suomessa Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Kuuden vuoden kehitystyö johti muun muassa parempaan sisäilmaan hotellihuoneissa ja muutoksiin käytettävissä sisustus- ja siivousmateriaaleissa. Tällä hetkellä tunnus on käytössä 30 Sokos Hotellissa, käyttöoikeutta tavoitellaan ketjun kaikkiin hotelleihin Suomessa.

Allergia- ja astmaliitto ja Sokos Hotellit aloittivat yhteisen kehitystyön vuonna 2006. Kehitysprojektissa on parannettu erityisesti hotellihuoneiden sisäilman laatua, pinta- ja sisustusmateriaaleja sekä siivousmenetelmiä ja –aineita. Esimerkiksi sisustusmateriaalien helppohoitoisuuteen ja laatuun on kiinnitetty erityishuomiota. Tuoksuttomien siivousaineiden lisäksi Sokos Hotelleissa on jatkossa tarjolla myös tuoksuttomia henkilöhygieniatuotteita, ja lemmikeille ja tupakoiville sopivat huoneet sijoitetaan omiin kerroksiinsa helpottamaan allergisten majoittumista.

"Halusimme nostaa viihtyvyyden ja hyvinvointinäkökulman palvelutekijöiksi, ja tarjota näin hotelliasiakkaillemme entistä kokonaisvaltaisempaa palvelua. Hyvinvointinäkökulma on meillä ja koko majoitusalalla uusi tapa tarkastella palvelun laatua. Esimerkiksi puhtaampi huoneilma ilahduttaa kaikkia asiakkaitamme. Tavoitteena on, että meillä nukkuu vähintään yhtä hyvin kuin kotona", kertoo SOK Majoituskaupan ketjuohjauksen konsepti- ja kehitysjohtaja Peter Jung.

Jopa 50% suomalaisista kärsii allergioista joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Allergia- ja astmaliitto on määrittänyt Allergiatunnuksen kriteerit hotellihuoneille. Liiton tavoitteena on parantaa allergioista ja astmasta kärsivien matkustamisen laatua sekä rohkaista kuluttajia matkustamaan. 

"Tavoitteenamme on ollut kitkeä markkinoilta allergiahuone -nimitys ja kehittää majoituspalveluiden tasoa Suomessa kauttaaltaan. Haluamme romuttaa allergiaan liittyviä myyttejä ja myös lisätä aiheeseen liittyvää asiantuntemusta matkailualalla", sanoo Allergia- ja astmaliiton viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.