Vallilan Ässäkeskus

SOK:n organisaatio ja toimintamalli uudistuvat

S-ryhmän alueosuuskaupoille hankinta-, asiantuntija- ja tukipalveluita tuottavan SOK:n toimintamalli uudistuu. Tavoitteena on uudistaa erityisesti kehittämisen tapaa ja johtamista. Uusi malli muuttaa myös organisoitumista, ja 1.5. toimintansa aloittaa kolme uudella tavalla ryhmiteltyä yksikköä.

28.4.2021

”Olen ensimmäisinä kuukausina pääjohtajan tehtävässäni pyrkinyt muodostamaan asiantuntijoidemme kanssa kuvaa siitä, mikä SOK:lla toimii erinomaisesti ja missä meillä on kehitysmahdollisuuksia. Toimintaympäristö haastaa S-ryhmää voimakkaasti, ja esimerkiksi digitalisaatio, kansainvälinen kilpailu ja kysynnän polarisaatio vaativat meitä jatkuvasti tarkastelemaan toimintamallejamme ja hakemaan muutoskyvykkäintä tapaa organisoitua”, SOK:n pääjohtaja Hannu Krook kertoo.  

Tähtäimessä on laajempi kulttuurinmuutos. 

“Olemme melko iso organisaatio. SOK-yhtymässä tytäryhtiöineen työskentelee lähes 6000 ihmistä. Nyt alkava muutos kohdentuu ensivaiheessa kiinteimmin SOK:n asiantuntijaorganisaatioon - haluamme kiinnittää jatkossa erityistä huomiota yksiköiden väliseen yhteistyöhön. Samalla modernisoimme johtamistamme ja muutamme kehittämisen tapaamme esimerkiksi ketteriä tiimejä vahvistamalla”, Krook toteaa.  

Uudistuksen seurauksena SOK:lla aloittaa 1.5. toimintansa kolme uudella tavalla ryhmiteltyä yksikköä: Vastuullisuus nousee markkinoinnin ja viestinnän keskiöön, ja nämä toiminnot organisoidaan samaan kokonaisuuteen, tekeminen liiketoimintaan vahvasti integroiden. Kaupparyhmän sydämeen, asiakasomistajuuteen, liittyvien entistä digitaalisempien palveluiden kehitysasema vahvistuu uudessa Asiakkuus, IT ja digikehitys -yksikössä muutosjohtaja Sebastian Nyströmin johdolla. Lisäksi strategiatyö irrotetaan omaksi vastuualueeksi ja yksikön uutena vetäjänä ja konsernijohtoryhmän jäsenenä aloittaa 1.5. strategiajohtaja Maria Timgren

Muutosten yhteydessä mediajohtaja Veli-Pekka Ääri jättää tehtävänsä. Markkinointi, viestintä ja vastuullisuus -yksikön vt. johtajana ja konsernijohtoryhmän jäsenenä toimii 1.5. alkaen vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa. Nykyisen henkilöstöjohtajan Susa Nikulan aiemmin jo ilmoitettua siirtyvänsä uusiin haasteisiin S-ryhmän ulkopuolelle vt. henkilöstöjohtajana ja konsernijohtoryhmän jäsenenä aloittaa 1.5. henkilöstöpäällikkö Mari Junnila

Nimitysten henkilöstöjohtajan ja Markkinointi, viestintä ja vastuullisuus -yksikön johtajan tehtäviin odotetaan vahvistuvan toukokuun aikana”, kertoo Hannu Krook.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.