Kuvateksti

SOK:n kenttäryhmän organisaatio uudistuu 1.1.2016

30.11.2015

SOK järjestelee uudelleen kenttäryhmän organisointia ja johtamista. SOK Marketkaupan ketjuohjauksen johtaja Jukka Ojapelto jää sopimuksensa mukaisesti eläkkeelle 31.12.2015. Samassa yhteydessä kenttäryhmän liiketoiminnan ohjaus- ja johtamisvastuita järjestellään uudelleen. Uusi organisaatio aloittaa toimintansa 1.1.2016. Uudelleenjärjestelyllä ei ole henkilöstövaikutuksia.

Kenttäjohtaja Arttu Laineen vastuulla oleva liiketoimintakokonaisuus muodostuu jatkossa kahdesta kokonaisuudesta: vähittäiskaupasta sekä matkailu- ja ravitsemiskaupasta (MaRa).

1.1.2016 toimintansa aloittaa SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus. Se kerää yhteisen johtamisvastuun alle nykyiset SOK Marketkaupan ketjuohjauksen, SOK ABC-ketjuohjauksen, SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen sekä Marks & Spencer -ketjuohjauksen. Kenttäjohtaja Arttu Laine toimii Vähittäiskaupan ketjuohjauksen johtoryhmän puheenjohtajana.

"Muutoksen tavoitteena on ohjata ja kehittää S-ryhmän liiketoimintaa eli asiakkaan saamaa palvelua aikaisempaa kokonaisvaltaisemmin. Uusi tapa toimia parantaa ja nopeuttaa tiedonkulkua ja yhteistyötä. Se auttaa meitä ohjaamaan vähittäiskaupan liiketoimintakokonaisuutta aikaisempaa tehokkaammin sekä palveluita tuottavien osuuskauppojen että niitä käyttävien asiakkaiden näkökulmasta", kenttäjohtaja Arttu Laine summaa.

Nimityksiä SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksessa 1.1.2016 alkaen

Ilkka Alarotu on nimitetty kaupalliseksi johtajaksi. Hänellä on uudessa toimessaan kokonaisvastuu Prisma-, S-market-, Sale/Alepa-, Kodin Terra- ja S-Rauta –ketjujen johtamisesta. Hän johtaa myös Valikoimat, hinnoittelu ja markkinointi -toimintoa.

Valikoimat, hinnoittelu ja markkinointi -toiminnossa valikoimajohtajiksi on nimitetty Antti Oksa (tuoretuotteet), Katja Tapio (teolliset tuotteet ja hygienia), Ville Vahla (koti ja viihde) sekä Päivi Hole (pukeutuminen ja sport) . Rakentamisen ja sisustamisen valikoimajohtajan nimitysprosessi on parhaillaan käynnissä.

Hankintajohtaja Jari Simolinin johtamassa hankinta- toiminnossa ostojohtajiksi on nimitetty Kim Strömsholm (tuoretuotteet) ja Anne-Mari Lilius (teolliset tuotteet).  He toimivat myös hankintajohtajan sijaisina.

Johtaja Sanna Timolan vastuulla olevassa Saatavuuden ohjaus ja myymälätoiminnot -toiminnossa kehitysjohtajaksi on nimitetty Tuulia Wennerkoski. Hän toimii myös johtaja Sanna Timolan sijaisena.

Nykyisen SOK Marketkaupan ketjuohjauksen johtoryhmän jäsenten vastuualueet pysyvät muilta osin ennallaan.

SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksen johtoryhmän muodostavat 1.1.2016 alkaen kenttäjohtaja Arttu Laine (puheenjohtaja), kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu, hankintajohtaja Jari Simolin, johtaja Sanna Timola, suunnittelujohtaja Mika Lyytikäinen, Inex Partners Oy:n toimitusjohtaja Jari Pousi, SOK IT-palveluiden tietohallintojohtaja Raimo Mäenpää, ABC-ketjun ketjujohtaja Antti Heikkinen ja Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjujohtaja Mika Laakso.

SOK ABC –ketjuohjauksen johtamisesta vastaa ketjujohtaja Antti Heikkinen, SOK Tavaratalo- ja erikoisliikekaupan ketjuohjauksen johtamisesta ketjujohtaja Mika Laakso ja SOK Marks & Spencer –ketjuohjauksen johtamisesta ketjujohtaja Laura Ruuskanen. Näissä organisaatioissa ei tapahdu muutoksia.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.