Prisma Pietarissa

SOK myy Pietarin ruokakaupat

SOK sulki kaikki Prismat Pietarissa 31.3. mennessä ja myy nyt Pietarin Prismojen liiketoiminnasta vastanneen yhtiön venäläiselle X5 Groupille. Kaupan myötä vastuut myymälöiden vuokrasopimuksista ja henkilöstön palkanmaksusta siirtyvät X5 Groupille.

16.6.2022

X5 Group on Venäjän suurin ruokakauppaketju, jonka ketjuihin kuuluvat mm. Pyaterochka ja Perekrestok.

Kaupan solmimisen jälkeen ostajalla ei ole oikeutta käyttää toiminnassaan S-ryhmän tavaramerkkejä. Kauppa on saanut Venäjän kilpailuviranomaisen (FAS) hyväksynnän 15.6.2022.

SOK on tehnyt kattavan taustaselvityksen ostajasta yhdessä ulkopuolisten asiantuntijoiden kanssa ja varmistanut, että kaupan solmimisessa on noudatettu EU:n pakotesääntelyä.

SOK ilmoitti 4.3. vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta. Välittömästi ilmoituksen jälkeen toiminnan alasajo käynnistettiin ja SOK:lla alettiin kartoittaa tapaa, jolla maasta voidaan poistua mahdollisimman nopeasti paikallinen lainsäädäntö ja henkilöstö huomioiden.

”Olemme halunneet huolehtia henkilöstömme työpaikoista ja paikallisen johdon turvallisuudesta. Myymälöiden työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. Myynti on kestänyt arvioitua pidempään viranomaiskäsittelyjen vuoksi, ja olemme tyytyväisiä, kun prosessi on nyt saatu päätökseen”, SOK:n liiketoiminnoista vastaava johtaja Jari Annala kertoo.

Myös prosessi SOK:n Pietarin hotelliliiketoiminnan lopettamiseksi on käynnissä, ja sen etenemisestä tiedotetaan erikseen myöhemmin.


Kuvat: SOK

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.