SOK mukaan Pietarin ja Baltian Prismoihin sijoittavaan kiinteistörahastoon

SOK mukaan Pietarin ja Baltian Prismoihin sijoittavaan kiinteistörahastoon

SOK osallistuu Pietarin ja Baltian kiinteistöihin sijoittavaan kiinteistörahastoon. Rahaston omistamien kiinteistöjen ensisijaisina vuokralaisina ovat Prisma-ketjun myymälät. Lisäksi vuokralaisina voivat olla Prismojen yhteydessä toimivat erikoisliikkeet ja palveluntarjoajat.

8.3.2013

Kiinteistörahaston on määrä hankkia omistukseensa 5-10 Prisma-kiinteistöä. SOK:n oma rahoitustarve on 16 miljoonaa euroa, ja lisäksi rahastoon on tulossa mukaan institutionaalisia sijoittajia.

SOK:lla taloudesta ja rahoituksesta vastaavan johtajan Jari Annalan mukaan rahasto vähentää selvästi SOK:n omia investointitarpeita, mutta tarjoaa myös muita etuja.

– SOK:lle kiinteistörahasto antaa enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa Prisma-kiinteistöjen suunnitteluun ja kehittämiseen. Lisäksi se vähentää riippuvuuttamme paikallisista vuokranantajista, Annala kertoo.

SOK:n tavoitteena on luoda lähialueille yhteensä noin 50 Prisman verkosto. Tällä hetkellä toiminnassa on noin 30 myymälää, joista puolet Pietarissa ja puolet Baltiassa.

Laajentuva liiketoiminta lisää S-ryhmän yhteisiä hankintamääriä ja auttaa näin pitämään myyntihinnat kilpailukykyisinä. SOK arvioi, että alkuinvestointien jälkeen, jo muutaman vuoden kuluttua, lähialueiden liiketoiminnat ovat selvästi voitollisia.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.