SOK ja HOK-Elanto perustavat Marks & Spencer -yhteisyrityksen

SOK ja HOK-Elanto perustavat Marks & Spencer -yhteisyrityksen

SOK ja HOK-Elanto perustavat yhteisyrityksen harjoittamaan Marks & Spencer -franchising-liiketoimintaa Helsingissä. SOK omistaa perustettavasta yhtiöstä 51 prosenttia, HOK-Elanto 49 prosenttia.

4.3.2014

Uusi yritys mahdollistaa niin SOK:n kuin HOK-Elannon osaamisen hyödyntämisen pääkaupunkiseudulla lokakuussa 2014 alkavassa Marks & Spencer -liiketoiminnassa. Yhtiöstä syntyviä kokemuksia ja oppeja on tarkoitus hyödyntää myöhemmin koko Marks & Spencer -ketjussa Suomessa. 

-  Sokos Helsingistä, vuonna 1952 avatusta Helsingin keskustan maamerkistä, tulee Marks & Spencer -liiketoimintamme lippulaiva Suomessa.  Yhteistyöllä varmistamme, että niin SOK:n kuin suurimman alueosuuskauppamme parhaat osaajat ovat käytössä uutta liiketoimintaa käynnistettäessä, SOK:n liiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Vehviläinen kertoo.

Uudessa yrityksessä SOK tuottaa yhtiön tarvitsemat ketjuohjaus- ja tukipalvelut HOK-Elannon vastatessa yrityksen myymälätyöntekijöistä. Yhtiön perustamisesta ei aiheudu henkilöstövaikutuksia kummallekaan osapuolelle.

- Marks & Spencerin lippulaivamyymälän työntekijät ovat jatkossakin HOK-Elannon työntekijöitä. Yhteisyritysjärjestelystä ei aiheudu siis muutoksia työntekijöiden työehtoihin tai esimerkiksi henkilöstöetuihin, HOK-Elannon suunnittelujohtaja Juha Ilvonen kertoo.

Uuden yhtiön on määrä aloittaa toimintansa kevään kuluessa.

Muilla paikkakunnilla Marks & Spencer -liiketoimintaa harjoittaa paikallinen alueosuuskauppa.  

Lisätietoja:

S-ryhmän ja Marks & Spencerin välisestä yhteistyöstä järjestetään tiedotustilaisuus 4.3. kello 12 Radisson Blu Royalissa Helsingin Kampissa. Tiedotustilaisuudessa ovat läsnä SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä, SOK:n johtajat Jorma Vehviläinen ja Arttu Laine sekä Marks & Spencer Euroopan aluejohtaja Francois Smeyers.

Tiedotustilaisuus on englanninkielinen. Kaikki toimittajat ovat tervetulleita tiedotustilaisuuteen.

Tiedotustilaisuuden jälkeen SOK:n ja HOK-Elannon yhteisyritystä kommentoivat:          

Johtaja Jorma Vehviläinen, SOK: 010 76 80608, jorma.vehvilainen@sok.fi

Suunnittelujohtaja Juha Ilvonen, HOK-Elanto: 010 76 60260, juha.ilvonen@sok.fi

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.