Kuvateksti

Sisusta mintulla ja sitruunalla

Kodin sisustuksessa suomalaisia miellyttävät funktionaalisuus ja selkeys. Vuodevaatteet, pyyhkeet ja koristetyynyt ovat kodin väripilkkuja. Tekstiilejä vaihdellaan sesonkien ja vuodenaikojen mukaan.

28.2.2013

– Tänä keväänä rakastetaan värejä. Sitruunankeltaista, jadenvihreää, pinkkiä, korallia ja minttua. Kirkkaat sävyt ovat tulleet musta-valkoisen rinnalle, sanoo SOK:n design manager Kaisa Kaapo.

Sisustustekstiileissä näkyy nyt paljon niin sanottuja väriblokkeja. Eri värit esiintyvät isoina palikoina, jotka on aseteltu vierekkäin. Väriin dippaaminen taas tarkoittaa, että esine on värjätty ikään kuin se olisi kastettu osittain maalipurkkiin.

Kolmio on edelleen in

Trendikkäimmät kuviot jäljittelevät lyijykynällä tehtyä piirrosta. Myös aiemmilta kausilta tuttu kolmiokuosi on edelleen ajankohtainen.

– Kuviot saavat näyttävää siltä, kuin ne olisi piirretty käsin lyijykynällä. Väriblokit taas ovat selkeitä ja graafisia, selittää Kaapo.

Lime väistyy

Edellisten vuosien suosikki limenvihreä on korvautunut jadella ja sitruunankeltaiselle. Viimeksi mainittu on myös Kaisa Kaapon tämän hetken suosikki.

– Se voi johtua siitä, että on kevät ja aurinko paistaa, Kaapo hymyilee.

– Uskon kyllä sitruunan olevan pinnalla vielä ensi keväänäkin.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.