Prisma Hertsi verkkokaupan noutopiste

Selkeä muutos pääsiäisen ruokaostoksilla – laajat aukioloajat ja ruoan verkkokaupan ennätysmyynnit tasoittivat ruuhkia

Pääsiäisen ostosreissut ovat sujuneet joustavasti ja turvallisesti S-ryhmän ruokakaupoissa. Ruoan verkkokaupassa rikottiin ennätyksiä, ja asiakkaat ovat ottaneet hyödyn irti myymälöiden laajoista aukioloajoista.

3.4.2021

– Pääsiäisen vilkkaimman ostospäivän eli kiirastorstain myynti jakaantui tasaisesti koko päivälle. Tänä vuonna ostokäyttäytymisessä on tapahtunut selkeä muutos. Kauppareissuja on aikaistettu ja hajautettu eri päiville ja ajankohdille pitkin viikkoa. Laajat aukioloajat ovat antaneet ihmisille vapauden asioida kaupassa silloin, kun se heille parhaiten sopii. On ollut ilahduttavaa huomata, että koko epidemia-ajan jatkunut asioinnin hajauttaminen jatkui myös pääsiäisenä, kertoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho.

S-ryhmän ruokakauppojen myynnit olivat ennätyksellisen korkeat, mutta ryysiksiltä vältyttiin. Kiirastorstain myynti oli lähes 15 prosenttia korkeampi verrattuna edellisiin pääsiäisiin. Asiakkaiden kertaostokset ovat olleet lähes neljänneksen suuremmat, vaikka korona-ajalle tyypillisesti asiakasmäärät jäivät noin 10 prosenttia normaalista pääsiäisestä.

Pääsiäiskauppaan on varauduttu kaikkien aikojen laajimmilla aukioloajoilla. Eri puolilla maata noin 80 S-ryhmän myymälää, joista 16 on Prismoja, on palvellut pääsiäisen ajan kellon ympäri. Muut ryhmän ruokakaupat ovat olleet auki pääosin normaalein tai laajennetuin aukioloajoin.

Ruoan verkkokaupassa rikottiin ennätyksiä – vilkkaampaa kuin jouluna

Jo reilun vuoden jatkunut ruoan verkkokaupan voimakas myynnin kasvu on kiihtynyt odotetusti pääsiäisenä. Ruoan verkkokaupan myynnit kiilasivat pääsiäisen alla keskiviikkona ja kiirastorstaina joulun 2020 ennätysten ohi. Kasvaneeseen kysyntään on valmistauduttu huolellisesti.

–  Ruoan verkkokaupassa on ollut vilkasta koko pääsiäisviikon ajan. Kaikkien aikojen päiväkohtainen myyntiennätys rikottiin kiirastorstaina, jolloin ruoan verkkokaupassa tehtiin S-ryhmän päivämyyntiennätys. Myymälöiden toimituskapasiteettia on lisätty merkittävästi alkuvuoden aikana ja ruokaostosten keräilijöiden määrää on kasvatettu. Koronasulkujen takia olemme saaneet mukavasti apukäsiä ostosten keräilyyn ravintoloistamme ja hotelleistamme, Päällysaho iloitsee.    

Herkuttelujäätelöt pääsiäisen hitti?

Ostokorien sisältö on ollut perinteinen, mutta erityisesti kahvia ja jäätelöä myytiin ennätysmäärät. Pääsiäispöydässä on selkeästi herkuteltu kevään jäätelöuutuuksilla ja gourmetjäätelöillä.

S-ryhmän ruokakauppojen laajat aukioloajat jatkuvat vielä kuluvien pääsiäispyhien ajan. Oman myymälän aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta www.s-kanava.fi/asiakasomistaja/etu-ja-bonuspaikat.

Lisätietoja: Sampo Päällysaho, päivittäistavarakaupan johtaja, S-ryhmä, sampo.paallysaho@sok.fi, puh. 010 768 0665

 

 

 

 

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.