Sakari Manninen työskentelee Oulussa Limingantullin Prismassa.

Sakari Manninen palautui finaalista ja aloitti maanantaina työt Oulussa normaalisti – ”Onnitteluja ei tällä kertaa tullut”

Limingantullin Prismassa työskentelevä Sakari Manninen jännitti sunnuntai-illan kiekkotrilleriä televisiosta. Ottelun ratkaisijaksi nousi oululaislähtöinen täyskaima, joka piiskasi kiekon jatkoajalla Mikael Granlundin syötöstä kanadalaisvahti Matt Tomkinsin selän taakse.

30.5.2022

Onnittelut Suomen jääkiekkomaajoukkueelle maailmanmestaruudesta 2022!

Alkuun pakollinen ja klassinen urheilukysymys: miltä nyt tuntuu?

”Hyvältä tuntuu. Ennen ottelua työkavereiden kanssa vitsailtiinkin, että ’käyhän tekemässä maali’. Ja niin siinä sitten kävikin, että Sakari Manninen ratkaisi”, hän naurahtaa.

”Kolmannen erän lopusssa tuli mieleen Ruotsia vastaan pelatut matsit, että ei voi taas käydä näin. Olen kuitenkin uskonut Suomen järjestelmälliseen joukkuetekemiseen.”

Mannisia asuu Suomessa reilut 9000. Kun etu- ja sukunimi ovat samat ja vieläpä osuvat Oulun seutukuntaan, väärinymmärryksiltä ei voi välttyä.

”2019 mestaruuden jälkeen tuli aika paljon nuoremmilta käyttäjiltä kaveripyyntöjä Instagramissa. Muutamalle alkuun vastasin, että olette saattaneet erehtyä henkilöstä. Pyyntöjä alkoi kuitenkin tulla niin paljon, ettei enää ollut aikaa vastailla. Onnitteluja ei tällä kertaa tullut”, Manninen kertoo.

Prismassa työskentelevä Sakari on kuitenkin Leijonien kiekkosankaria kymmenisen vuotta vanhempi. Mestaruus maistui hänellekin makealta, mutta maanantaiaamuna Manninen meni tuttuun tapaan töihin myymälänsä urheiluosastolle. Tällä hetkellä töissä on hänen sanojensa mukaan päällä pieni alivoima.

”Menemme pienellä alivoimalla, mutta valoa on tunnelin päässä, että kentälliset olisivat tasan”, Manninen kuvailee.

”Kesätyöntekijät ovat aloittaneet ja koulutan parhaillani Jyväskylästä Keskimaalta meille siirtynyttä työntekijää.”

Sakari Mannisella on viesti kaikille S-ryhmän työntekijöille.

”Haluan lähettää terveiset kaikille ässäläisille. Tämäkin on joukkuelaji!”

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.