S-kaupat keräily

S-ryhmässä palkataan ennätykselliset 15 000 kesätyöntekijää

S-ryhmän osuuskaupat ja yritykset työllistävät tämänhetkisen arvion mukaan kesällä 2022 ympäri Suomen noin 15 000 nuorta. Korona-ajan jo kaksi vuotta jatkuneesta epävarmuudesta kärsineille nuorille halutaan välittää toiveikas viesti – vaikka koronatilanteen kehittymistä seurataan toki tiiviisti. Ilahduttava signaali on, että S-ryhmän työyhteisötutkimuksen mukaan nuorimmat työntekijät ovat arvostaneet koronan aiheuttaman tilanteen hoitamista ja käytäntöjä työpaikoilla ja työskentely on tuntunut turvalliselta.

27.1.2022

Kesä 2020 oli koronapandemian vuoksi erittäin poikkeuksellinen kesätyökesä. Ravintolat ja hotellit olivat osan sesongista suljettuina, ja muissa toimipaikoissa otettiin käyttöön erikoisjärjestelyjä. Viime kesänä kesätyötilanne kuitenkin normalisoitui S-ryhmässä: turvallisista työskentelytavoista oli tullut arkea, erikoisjärjestelyistä normaaleja toimintatapoja, ja nuorten työllistäminen palautui kriisiä edeltäneelle tasolle.

− Tällä hetkellä osuuskauppojen ja muiden S-ryhmän yritysten arviot palkkausmääristä povaavat suorastaan ennätyksellistä kesätyökesää. Rekryjen määrää punnitaan luonnollisesti uudelleen, jos koronatilanteessa ja rajoituksissa tapahtuisi muutoksia. Nyt haluamme katsoa kesään luottavaisesti ja lähettää nuorille positiivisen viestin, henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori SOK:lta toteaa.

Koronaohjeet ja työyhteisö saavat kiitosta

Noin puolet S-ryhmään ensi kesäksi työllistettävistä nuorista olisi pidempiaikaisia kesätyöntekijöitä ja toinen puolikas nuorempia koululaisia, joita työllistetään lyhyempiin harjoitteluihin.

− Olemme saaneet esimerkiksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan tutkimuksesta viime kesältä hyvää palautetta siitä, että nuoret tietävät, mitä heiltä kesätöissä odotetaan ja he ovat päässeet hyvin osaksi työyhteisöä. Kesätyö on todella tärkeä kokemus nuorille. Se vahvistaa ammatti-identiteetin syntyä ja hyvät kokemukset saavat työelämän näyttäytymään houkuttelevana. Kesätyöllä voi olla tässä ajassa jopa laajemminkin piristävä vaikutus nuoren elämässä, Hanne Lehtovuori kuvailee.

Koronakriisin merkittävästä mielialaa laskevasta vaikutuksesta nuoriin onkin raportoitu eri yhteyksissä. 

− S-ryhmä työllistää vakituisesti noin 10 000 alle 25-vuotiasta, ja merkittävänä nuorten työllistäjänä näiden nuorten tunnot kiinnostavat meitä. Tutkimme henkilöstömme työtyytyväisyyttä ja työssä jaksamista vuosittain työyhteisötutkimuksella, ja saimme viime vuoden lopussa valmistuneessa tutkimuksessa kaikissa ikäryhmissä, myös alle 25-vuotiailta, erittäin hyvät arviot korona-aikaan reagoinnista ja tilanteen hoitamisesta. On ilahduttavaa, että nuoret eivät ole kokeneet työtään stressaavammaksi tai turvattomammaksi kuin muu henkilöstömme. Teemme jatkuvasti työtä hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämiseksi tässä pitkittyneessä korona-ajassa, summaa Hanne Lehtovuori.

 Avoimet kesätyöpaikat: S-ryhmän kesätyöpaikat - S-ryhmä (s-ryhma.fi)

Vastuullinen kesäduuni on Oikotie Työpaikkojen luotsaama kampanja, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia. S-ryhmä on yksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan pääkumppaneista: ”Haluamme olla Suomen vastuullisin ensimmäisten työkokemusten tarjoaja!”


Kuvat: Sami Heiskanen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.