Mikkelin Sale Nuijamies, Erno, Saija, Maija, Hanna, Jenni ja Ilona

S-ryhmässä jälleen Suomen innostavimpia työpaikkoja – Osuuskauppa Suur-Savo sarjansa ykkönen

S-ryhmäläiset pärjäsivät jälleen hienosti Eezy Flow’n Suomen innostavimmat työpaikat -kisassa. Suurten yritysten (yli 1 000 henkilöä) sarjassa ykkössijan otti toista kertaa peräkkäin Osuuskauppa Suur-Savo. Toiseksi tuli Osuuskauppa KPO ja kolmanneksi Osuuskauppa PeeÄssä. Kolmoisvoittoa täydentää samassa sarjassa parhaimpana nousijana palkittu Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa.

14.3.2023

Menestystä tuli myös keskisuurten yritysten (150–1 000 henkilöä) sarjassa, jossa kakkossijan otti Osuuskauppa Varuboden Osla ja kolmanneksi tuli Etelä-Karjalan Osuuskauppa.

Suomen innostavimmat työpaikat -kisan tulokset perustuvat vuonna 2022 tehtyjen työyhteisötutkimusten (TYT) tuloksiin, joissa S-ryhmässä oli monin paikoin hienoa kehitystä. Kaikki 19 alueosuuskauppaa ja lähes kaikki SOK-yhtymän yritykset saavuttivat vähintäänkin TYT-tason AA eli Hyvä, jolla ne saivat Suomen innostavimmat työpaikat -kunniamaininnan.

– S-ryhmän vuoden 2022 TYT-kokonaisindeksi 76,3 on näin isoksi kaupparyhmäksi poikkeuksellisen korkealla tasolla ja selvästi yli Suomen yleisnormin. Edellisvuoteen nähden kokonaistuloksissa ovat parantuneet eniten työhyvinvointiin liittyvät asiat. Hyvää palautetta annetaan myös esimerkiksi lähijohtamisesta, yhteishengestä, osallistamisesta sekä työn merkityksellisyydestä, SOK:n henkilöstöjohtaja Hanne Lehtovuori toteaa.

Menestyksen ”salaisuus”: innostunut henkilöstö

Osuuskauppa Suur-Savo on noussut kisassa suurten yritysten sarjan ykköseksi vuosina 2019, 2020 ja 2022.

– Vuonna 2021 jäimme harmittavan niukasti kakkoseksi. Tällä kertaa voitto tuli TYT-kokonaistuloksella 81,0, Osuuskauppa Suur-Savon henkilöstöjohtaja Tuula Lyytikäinen myhäilee.

– Saavutus on upea ja siitä kiitos kuuluu ihanalle ja innostuneelle henkilöstöllemme, yli 1 300 suursavolaiselle. Viime vuonna vierailimme toimitusjohtaja Ari Miettisen kanssa kaikissa 80 toimipaikassamme, joissa jokaisessa oli hyvä pössis, rempseän reipas tekemisen meininki. Toimipaikkavierailut ovat meille tärkeitä hetkiä jutella yhteisistä asioista ja tulla tutuiksi puolin ja toisin. Meillä ei pönötetä, vaan puhutaan asioista sellaisina kuin ne ovat, Tuula toteaa.

Sale Nuijamies Vuoden positiivisin mikkeliläinen -kisan ehdokkaana

Mikkelissä sijaitseva Sale Nuijamies on yksi Osuuskauppa Suur-Savon TYT-tuloskärjen yksiköistä.

– Meitä on kuuden hengen porukka (kuvassa) uudehkossa Salessa. Viime vuonna TYT-kokonaistuloksemme oli 95,5, eli superhyvä. Teemme töitä hyvällä fiiliksellä ja pystymme juttelemaan asiasta kuin asiasta, myymäläpäällikkö Erno Pasanen kertoo.

Salen porukalla on selkeä yhteinen tavoite: loistava asiakaspalvelu.

– Se on tuottanut tulosta esimerkiksi niin, että henkilöstömme oli loppuvuodesta ehdolla Vuoden positiivisin mikkeliläinen -äänestyksessä. Se yllätti jopa itsemme.

Osuuskauppa Suur-Savoa salelaiset kehuvat luotettavaksi ja turvalliseksi työnantajaksi.

– Meistä pidetään aidosti huolta. On esimerkiksi hyvät henkilöstöedut, työterveyspalvelut, koulutukset ja tapahtumat. Viime vuoden kohokohta oli, kun pääsimme parin vuoden koronatauon jälkeen kokoontumaan koko osuuskaupan henkilöstöjuhlissa. Lisäksi koko henkilöstö palkittiin hyvästä työstä rahallisella kannusteella, salelaiset summaavat.

Tärkeää on myös toimiva esihenkilötyö. Erno itse luottaa esihenkilönä omalla esimerkillä ohjaamiseen ja kannustavan ilmapiirin voimaan.

– Iloisella olemuksella, aidolla läsnäololla ja kuuntelulla pääsee jo pitkälle. Sparrailemme jatkuvasti keskenämme. Yhdessä tekemällä hyvä yhteishenki syntyy kuin itsestään, Erno tiimeineen toteaa.

Suomen innostavimmat työpaikat -kilpailun tulokset kokonaisuudessaan: www.innostavimmat.fi/voittajat

Kuvassa Mikkelin Salen Nuijamiehen tarmokas tiimi kokonaisuudessaan: Erno, Saija, Maija, Hanna, Jenni ja Ilona.


Kuvat: Osuuskauppa Suur-Savo

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.