Vuosikertomus_kuva

S-ryhmän vuosikatsaukset 2019 on julkaistu

S-ryhmän vuosi- ja vastuullisuuskatsaus sekä SOK-yhtymän tilinpäätös vuodelta 2019 on julkaistu verkkosivuillamme.

23.4.2020

Vuosi- ja vastuullisuuskatsauksestamme löydät vuoden 2019 avainluvut ja voit lukea lisää tekojemme vaikuttavuudesta. Tässä muutama esimerkki:

  • Maksoimme asiakasomistajillemme yhteensä 401 miljoonaa euroa Bonuksina, maksutapaetuina, ylijäämänpalautuksina ja osuusmaksun korkoina. Verojalanjälkemme oli lähes 1,8 miljardia euroa.

  • Saavutimme ilmastotavoitteemme etuajassa. Uudet ilmastotavoitteemme ovat Suomen kunnianhimoisimmat: Tavoitteemme on olla hiilinegatiivinen vuoden 2025 loppuun mennessä sekä vähentää oman toimintamme päästöjä 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Samalla tehostamme energiankäyttöämme 30 prosenttia vuoden 2015 tasosta.

  • Vuonna 2019 laaditut S-ryhmän ihmisoikeusperiaatteet ohjaavat omaa ja kumppaniemme toimintaa ihmisoikeusvaikutusten tunnistamiseksi ja haitallisten vaikutusten korjaamiseksi. Periaatteisiin kuuluu myös linjaus vapaan kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeuspuolustajien tukemisesta.

  • Radikaali läpinäkyvyys -tutkimuskonseptimme auttaa tunnistamaan hankintaketjujen ihmisoikeusriskien juurisyitä. Uusi konsepti on kehitetty perinteisen auditointityön rinnalle, ja ensimmäinen sen mukainen selvitys julkistettiin vuoden 2019 alussa.

  • Uudet palvelumme helpottavat vastuullisten valintojen tekemistä. S-mobiilin Omat ostot -palvelun hiilijalanjälkilaskurin avulla asiakkaamme voivat seurata oman ostoskorinsa hiilijalanjälkeä. Kotimaisuuslaskuri puolestaan kertoo ostosten kotimaisuuden raaka-aineiden ja valmistuksen osalta.

  • Tavoitteenamme on saada suomalaiset syömään enemmän kasviksia muun muassa laskemalla kotimaisten kasvisten hintoja ja tarjoamalla reseptejä. Vuoteen 2015 verrattuna kasviksia onkin myyty noin 20 miljoonaa kiloa enemmän. Ostamiensa hedelmien ja vihannesten määrää voi seurata kätevästi Omat ostot -palvelussa.

  • Tarjoamme sillan työelämään tuhansille nuorille. Viime kesänä työllistimme lähes 14 000 kesätyöntekijää tai -harjoittelijaa.

  • Mielenterveystyömme on tuonut lupaavia tuloksia. Mielen tuki -mielenterveyden edistämisen mallin myötä esimerkiksi SOK:lla työperäiseen stressiin ja ahdistustiloihin liittyvät poissaolot vähenivät yli puolella edelliseen vuoteen verrattuna.

S-ryhmän vuosi- ja vastuullisuuskatsauksen 2019 sekä SOK-yhtymän tilinpäätöksen löydät S-ryhmä.fi:stä: https://s-ryhma.fi/talous-ja-hallinto/raportit

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.