Kasvisruoka

S-ryhmän uusi vastuullisuusohjelma nostaa kuluttajan keskiöön

S-ryhmä on uudistanut vastuullisuusohjelmansa vuosille 2021-30. Tulevina vuosina ryhmän vastuullisuustyössä painottuvat aiempaa enemmän asiakkaat, joiden kanssa halutaan edetä kohti kestävän kuluttamisen arkea. Samalla ohjelma reagoi yhteiskunnan muuttumiseen yhä monimuotoisemmaksi. Uutena kokonaisuutena ohjelma korostaa luonnon monimuotoisuutta ja sen vahvistamista.

22.12.2020

Uusi vastuullisuusohjelma ”Teemme yhdessä parempaa paikkaa elää” toteuttaa S-ryhmän missiota, jossa vastuullisuus on nostettu yhdeksi keskeiseksi teemaksi. Ohjelma sisältää sekä pitkän että lyhyen aikavälin tavoitteita, ja sen linjaukset pohjautuvat YK:n kestävän kehityksen periaatteisiin sekä YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskeviin periaatteisiin.

- YK:n hyväksymät periaatteet ovat kestävä pohja myös yritysten vastuullisuustyölle, ja iloksemme yhä useampi yritys on ne jo sisäistänyt. S-ryhmässä olemme tehneet määrätietoista työtä näiden periaatteiden eteen jo vuosia. Viimeksi työn vaikuttavuus näkyi nousussamme ilmastotyön edelläkävijöiden A-luokkaan kansainvälisessä CDP-vertailussa, SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine korostaa.

Jatkossa S-ryhmän vastuullisuustyö koostuu kolmesta teemasta: Kohti kestävän kuluttamisen uutta normaalia - yhdessä askel kerrallaan, Kohti kestävää kasvua- luonnonvaroja kunnioittaen ja Kohti yhdenvertaista maailmaa – eriarvoisuutta poistaen.

- Suurin muutos aiempaan on työmme painopisteen siirtyminen enemmän kuluttajien suuntaan. Meille kaikki ihmiset ovat yhtä tärkeitä ja tervetulleita, ja tämä ajatus koskee niin asiakkaitamme, kumppaneitamme kuin meitä S-ryhmäläisiä, SOK:n vastuullisuusjohtaja Nina Elomaa kertoo.

Lisäksi ohjelma ottaa entistä vahvemmin huomioon luonnon muotoisuuden ja luonnonvarojen kestävän käytön.

- Kannustamme asiakkaitamme tekemään itselleen terveellisiä ja ympäristölle vastuullisia valintoja. Siksi tavoitteenamme on muun muassa nostaa kasvispohjaisen ruoan osuus 65 prosenttiin myymästämme ruoasta. Lisäksi pohdimme erilaisia ratkaisuja, joilla autamme kuluttajia kohti hiilineutraalia liikkumista.

S-ryhmän vastuullisuusohjelmassa on mukana myös aiemmasta tuttuja tavoitteita, muun muassa tavoite kiertotalouden edistämiseksi ja hyvin kunnianhimoinen ilmastotavoite, jonka mukaan S-ryhmän oma toiminta on hiilinegatiivista vuonna 2025. Tuolloin ryhmä siis poistaa ilmasta enemmän hiiltä kuin sitä sinne tuottaa.

Lue lisää S-ryhmän vastuullisuusohjelmasta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.