Break Sokos Hotel Levi - Sirkan kylä

S-ryhmän työntekijät vinkkaavat: Tänne me suuntaamme kesälomalla!

Minne kesämatkalle? S-ryhmän henkilöstö paljastaa nyt omat sisäpiirivinkkinsä kotimaan matkalle etelästä pohjoiseen tai lännestä itään. Nämä kohteet löytyvät kätevästi S-ryhmän hotellien reitiltä. Nyt jos koskaan on aika nauttia Suomen suvesta!

23.6.2020

Helsinki

Heidi U: ”Helsingin saaret! Mun lempparimestat löytyvät Kaunissaaresta ja Vallisaaresta. Kumpikin pienen lauttamatkan päässä Helsingistä. Kummassakin saaressa oma kiehtova historiansa ja rauhoittava luonto ympärillä. Kaunissaaressa pieni ranta, grillausmahdollisuus ja saunan vuokrausta, ai että!”

Lasse T: ”Helsingistä löytyy hieno museoiden kokoelma. Esimerkiksi Työväen asuntomuseon tarinat vievät mennessään. Samoin Ruiskumestarin talo on pieni mutta idyllinen. Hakasalmen huvilan sota-ajan näyttely meni ainakin meikäläisellä ihon alle tehokkaasti. Sijainti Eduskuntatalon ja Musiikkitalon huitteilla on erinomainen.”

Uusimaa

Sanna J: ”Askolassa noin 25 min Porvoosta sijaitseva perheen pitämä kotieläinpiha. Auki myös poikkeusaikana perhekunta kerrallaan ja ennakkovarauksella. Erikoisuutena löytyy wallabeja ja osaa eläimistä pääsee silittämään. Lisäksi suosittelen Askolan hiidenkirnualuetta, joka on Suomen suurin ja käymisen arvoinen. Kannattaa ottaa eväät tai grillattavat mukaan. Alueelta löytyy nuotiopaikka. Porvoosta ajaa noin 30 min.”

Juho K: ”Nurmijärven Sääksjärvestä löytyy Etelä-Suomen kirkkain uimavesi ja hiekkarannalle saapuu kesäisin paljon lapsiperheitä. Sääksjärvi on Suomen suurin lähdepohjainen järvi.”

Lahti

Mirka N: ”Lahden alueella voi mennä esimerkiksi maauimalaan ja sen jälkeen mäkihyppytorniin näköaloja katsomaan. Lisäksi löytyy useampi uimaranta, Yli-Marolan pieni kotieläinpiha, retkeilyyn Pirunpesä Hollolassa, jonka lähellä ovat myös Tiirismaan ulkoilureitit. Yöpyminen tietysti ihanassa Lahden Seurahuoneen hotellissa.”

Tampere

Jarno M: ”Tampereella on kaikkea ihanaa: Pyynikin näköalapaikat ja munkit, Pispalan alue ja oma suosikkini Hatanpään ruusutarha heinäkuussa.”

Virpi H: ”Ihastuttava Amurin Museokortteli, jossa esitellään tamperelaisen työväestön koteja vuosilta 1882–1973. Museokorttelin vieressä meidän perheen suosikkikahvila Amurin Helmi, joka on todella viihtyisä, rento ja sopii lapsillekin.”

Juho K: ”Jos Tampereelta etsii yöpaikkaa, niin Grand Hotel Tammerin käytävät ja portaat tekevät vaikutuksen. Kelpasihan se aikanaan marsalkka Mannerheimillekin. Mikäli haluaa hotellilta hulppeaa näköalaa, niin Solo Sokos Hotel Tornin kattoterassilta aukeaa hulppea näköala.”

Tarja L: Yrjölän marjatilalle kannattaa tehdä päiväretki. Ja jos aikoo noukkia marjoja, niin kannattaa soittaa ennakkoon.”

Turku

Sanna J: ”Turun läheltä lähtee ihana Kuusiston kierros -risteily.”

Juho K: ”Wiklundin katolla olevan Walo Rooftop Barin terassilta voi ihastella näkymiä. No, näkyy siitä myös torin kohdalla ammottava monttu, mutta katsetta voi suunnata kauemmas.”

Pori

Leena M: ”Lapsiperheille vinkiksi Porissa upea ja ilmainen Pelle Hermannin leikkipuisto Kirjurinluodolla. Samasta paikasta löytyy myös kiva uimaranta, eläimiä ihmeteltäväksi ja kaunis Vihertietokeskus istutuksineen. Ja Porista löytyy tietty upea Yyteri. ”

Ritva M: ”Porissa on karvakamuille ihan oma pulikointiparatiisi Yyterin lähellä. Pitkä, matala hiekkaranta, kirkas vesi.”

Vaasa

Lasse T: ”Strömsö on yllättäen ihan Vaasan kaupungin alueella eikä kaukanakaan keskustasta. Legendaarisen ja oman sanonnankin saaneen TV-sarjan tekopaikoilla tulee harvoin käytyä. Ja jos sinne suunnalle lähtee, niin Alahärmän PowerPark kannattaa kokea. Jos ei ole ennen käynyt, niin ei välttämättä heti uskoisi, minkälainen laitos löytyy sieltä keskeltä peltoja!”

Juho K: Raippaluodon silta on Suomen pisin: 1045 metriä. Jos sattuu ajelemaan rannikolla, niin kannattaa käydä katsomassa.”

Henriette S: ”Lähde seikkailulle Merenkurkun saaristoon Unescon maailmanperintökohteeseen!”

Kokkola

Henna K: ”Kokkolassa on ihana Tankarin majakkasaari.”

Outi I: ”Kokkolan lähellä sijaitseva Öjan kylän kahvila pysähtymisen arvoinen. Mieletön tunnelma.”

Kotka

Nina N: ”Kotkan puistot ovat hienoja - erityisesti Sapokan vesipuisto.”

Lappeenranta

Elina D: ”Hauska kohde Lappeenrannan lähellä Savitaipaleella Kuolimon rannalla. Meidän kivikautisten esi-isien aikaa on elävöitetty rakentamalla tässä samalla paikalla noin 5000 vuotta sitten ollut asumus. Kävelyreitillä lisää tietoa noista ajoista.”

Mikkeli

Kirsi S: ”Mikkeliin mänijöille kohde, jossa kaunis Järvi-Suomen luonto ja esihistoria kohtaavat: upeat Astuvansalmen kalliomaalaukset Ristiinassa. Paikalle pääsee joko vesiteitse tai kävellen metsäpolkua pitkin.”

Pieksämäki

Sini L: ”Pieksämäellä on kivoja uimarantoja ja upea Vedenjakajareitistö, jossa todella mahtavat mahdollisuudet ulkoiluun, patikointiin ja pyöräilyyn. Mikkelistä löytyy lähin Sokos-hotelli sekä Kuopiosta.”

Savonlinna

Mikko J: ”Olavinlinna, Seurahuoneen terassin muikut, lörtsyt ja kahvit torilla. Tietysti auringonlasku Saimaan rannalla. ”

Sanna J: ”Savonlinnasta on Punkaharjulle vain noin 30 minuutin ajomatka, mutta ehdottomasti käymisen arvoinen.”

Joensuu ja Koli

Sanna J: ”Joensuussa käydessä ehdoton käyntikohde on Botania – trooppinen perhostalo ja puutarha.”

Riikka P: Kolille, ja vaikka S-ryhmän hotelliin siellä. ”

Merja B: Lieksan leipomossa on aivan mahdottoman hyvät leivonnaiset ja makoisat karjalanpiirakat.”

Keski-Suomi

Lasse T: Jyväskylän kävelykatu on oivallinen paikka viettää kiireetöntä kesäpäivää juomaa ja ruokaa nauttien sekä vilkasta kaupunkielämää seuraillen. Osuuskaupan tarjontaa on myös kadun varrella mukavasti. Keski-Suomessa myös Viitasaaren kunta on kenties Suomen ykkönen, kun taimenen koskikalastuksesta puhutaan. Kunnan alueelle on luonto muotoillut useampia hienoja koskia, jotka ovat olleet vapakalastuskäytössä vuosikymmeniä, parhaimmat 1800-luvulta alkaen.”

Kuopio

Hanna-Leena R: Kuopion eläinpuisto on kiva, jos matkassa on lapsia. Lisäksi satama-alue on ihana kesällä ja Kallavesi-risteilyt.”

Margit T: ”Viehättävä Pikku-Pietarin torikuja, jossa tuli muutamana kesänä työskenneltyä. Kuopion torilta Partaselta saa tuoreita lihiksiä, munkkeja ja tietysti kalakukkoa.”

Oulu

Juho K: ”Oulun Nallikari on pohjoisen oma Riviera. Ja jos ulkona sattuu olemaan kelju sää, niin kylpylähotellissa on varmasti lämmintä vettä.”

Hanna L: ”Omia suosikkejani on Hailuoto Oulun edustalla. ”

Outi I: ”Raahesta rantatietä tovi kohti Siikajokea ja löydät piilosta mitä upeimman hiekkarannan. Tauvon uimaranta on parhaimpia paikkoja lapsiperheille ja aikuisten piknikille.”

Pohjois-Suomi

Paula L: ”Suomussalmella on Soiva metsä, suosittelen lämpimästi. ”

Merja B: ”Sotkamossa Saastamoisen kenkäkauppa ja Makea kahvila ovat täysin ohittamattomia. ”

Sirpa N: ”Ranualla on eläinpuisto ja myös ulkoilureittejä löytyy.”

Kirsi S: ”Lapin upeissa maisemissa Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Levin hiihtokeskuksesta tunnettu Sirkan kylä sijaitsee kansallispuiston liepeillä.”

Juho K: ”Kuusamon Kiutaköngäs on vaikuttava ilmestys. Jos tykkää reippailusta, niin Karhunkierros on vaellusreittien klassikko.”

#kesäkotimaassa #kesäloma #kotimaanmatka

Linkit: sokoshotels.fi, radissonblu.com


Kuvat: Julia Kivelä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.