S-ryhmän ruokakaupassa testataan pikakassoja

S-ryhmän ruokakaupassa testataan pikakassoja

5.6.2012

Suomalainen ruokakauppa otti jälleen askeleen kohti uusia palveluratkaisuja, kun S-ryhmän ensimmäiset pikakassat avautuivat asiakaskäyttöön S-market Vallilassa Helsingissä 5. kesäkuuta. Osuuskauppa HOK-Elannon pikakassakokeilu saa pian seuraa Lahdesta, sillä myöhemmin kesäkuun aikana uusia kassoja päästään testaamaan myös Osuuskauppa Hämeenmaan S-market Sykkeessä.

"Asiakkaamme ovat jo pidempään toivoneet mahdollisuutta hoitaa ostokset halutessaan myös itsepalveluna. Olemme selvittäneet ja testanneet erilaisia ratkaisuja. Nyt olemme mielestämme löytäneet hyvän ja helppokäyttöisen, suomalaisen vähittäiskaupan erityispiirteet huomioivan kokonaisuuden", S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto toteaa.

Uudessa pikakassakonseptissa asiakas kerää tuotteet ostoskoriinsa normaalisti, mutta hoitaa tuotteiden EAN-koodien skannauksen ja maksamisen maksukortilla omatoimisesti pikakassapisteessä. 

Jukka Ojapelto uskoo, että pikakassoja tulevat käyttämään kaikki asiakkaat, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

"Myymälätekniikka, asiakkaiden valmiudet käyttää uutta teknologiaa ja toisaalta myös asiakkaiden odotukset ostotapahtumalta ovat muuttuneet viime vuosien aikana voimakkaasti. Esimerkiksi maksupäätteiden omatoimisesta käytöstä on tullut viime vuosina luonteva osa normaalia ostostapahtumaa. Ennakko-odotuksemme on, että pikakassaa tulevat käyttämään erityisesti pienten ostosten tekijät, jotka haluavat hoitaa ostokset rauhassa ja itsenäisesti."

Ostosten teko ja maksaminen on pikakassakonseptissa tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi. Paikalla on aina pikakassaopas, joka ohjaa pulmatilanteissa ja valvoo esimerkiksi ikärajavalvottavien tuotteiden myyntiä.

"Aina ikärajavalvottavia tuotteita, kuten alkoholia tai pelejä ostettaessa pikakassaoppaalle menee tieto ostoyrityksestä. Hän kuittaa kaikki ostoyritykset ja kysyy ohjeistuksen mukaisesti henkilöllisyystodistusta kaikilta alle 23-vuotiaalta vaikuttavilta henkilöiltä", Ojapelto valottaa.

Pikakassakonseptia testataan tällä erää kahdessa S-marketissa. Päätökset palvelun laajentamisesta tehdään kokeiluista saatavien kokemusten perusteella.

"Katsomme rauhassa, miten palvelu toimii ja kuinka asiakkaat ottavat sen vastaan. Konsepti on periaatteessa ketjuriippumaton, mutta palvelun laajentamista muihin toimipaikkoihin tai ketjuihin on tässä vaiheessa liian aikaista arvuutella."

Pikakassaratkaisun on toimittanut Fujitsu Finland Oy, joka toimittaa S-ryhmälle muiden muassa päivittäistavarakaupan kassajärjestelmät.

Lisätietoja: S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtaja Jukka Ojapelto, p. 010 76 80610, sähköposti: jukka.ojapelto@sok.fi

Lehdistökuvia S-ryhmän pikakassoista löydät S-ryhmän kuvapankista (liiketoiminta-alueet/marketkauppa)

Miten pikakassa toimii? Katso video

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.