Kuvateksti

S-ryhmän myynnin kehitys pysyi plussalla

S-ryhmän vuoden 2013 vähittäismyynti oli hieman yli 11,3 miljardia euroa. Vertailukelpoinen myynti kasvoi edellisvuoteen verrattuna reilun prosentin.

30.1.2014

SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilän mukaan parhaiten myynti kehittyi päivittäistavarakaupassa, jossa kasvua kertyi lähes neljä prosenttia. Suomen heikko talouskehitys näkyi myös S-ryhmän myynnissä, erityisesti autokaupassa ja käyttötavarakaupassa.

Muiden S-ryhmän liiketoimintojen myynninkehitys oli lähellä nollatasoa.

S-Pankilla oli vuodenvaihteessa yli 2,6 miljoonaa asiakasta. Joulukuun loppuun mennessä S-Pankki oli myöntänyt vajaat 1,4 miljoonaa S-Etukortti Visa -korttia. Yksityishenkilöiden talletusten määrä oli vuoden lopussa vajaat 2 304 miljoonaa euroa. Yritystalletukset mukaan lukien S-Pankin talletuskanta oli vuoden päättyessä vajaat 2 532 miljoonaa euroa. Kasvua edellisestä vuodenvaihteesta oli noin 60 miljoonaa euroa. 

Jäsenille maksettiin Bonusta lähes 380 miljoonaa euroa

S-ryhmän osuuskauppojen asiakasomistajien määrän kasvu jatkui, kun vuoden 2013 aikana niihin liittyi 92 113 uutta jäsentä. Vuoden lopussa osuuskauppojen jäsenten eli asiakasomistajien kokonaismäärä oli 2 109 025. Asiakasomistajille maksettiin Bonusta vuoden aikana yhteensä 379,0 miljoonaa euroa, joka oli samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

Vuoden lopussa S-ryhmän toimipaikkoja oli 1 646. Toimipaikkalukumäärä laski 51 toimipaikalla edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. 

Tarkemmat myyntiluvut liiketoiminta-alueittain sekä SOK-yhtymän myyntitiedot löytyvät liitteistä.

S-ryhmän tulos- ja tilinpäätöstiedote julkaistaan torstaina 13.2. Tiedotusvälineille järjestetään tuolloin tulosinfo Ässäkeskuksen auditoriossa (Fleminginkatu 34, Helsinki) klo 13 alkaen.

Lisätietoja:Pääjohtaja Taavi Heikkilä, SOK, p. 010 76 80200Johtaja, CFO, Jari Annala, SOK Talous ja hallinto, p. 010 76 82040


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.