Korona_maratiedote

S-ryhmän hotelleissa voi edelleen majoittua, henkilöstöä lomautetaan

Koronavirus on aiheuttanut voimakkaan pudotuksen S-ryhmän hotellien ja ravintoloiden asiakasmäärissä. Osa hotelleista ja ravintoloista suljetaan ja henkilöstöä lomautetaan. Hotelleja on kuitenkin useimmissa kaupungeissa edelleen auki ja varauksia voi tehdä.

19.3.2020

Koronaepidemia on vaikuttanut voimakkaasti matkailu- ja ravitsemiskauppaan. Muun alan tavoin myös S-ryhmässä on jouduttu ottamaan käyttöön erilaisia sopeutuskeinoja niin hotelleissa kuin ravintoloissa.

Pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa kaupungeissa Sokos Hotelleja ja Radisson Blu Hotelleja operoiva SOK:n tytäryhtiö Sokotel Oy sulkee tilapäisesti hotelleja Oulussa, Vaasassa (Osuuskauppa KPO:n Original Sokos Hotel Vaakuna on edelleen avoinna), Tampereella sekä pääkaupunkiseudulla ja lomauttaa henkilöstöään. Lomautukset koskevat koko Sokotel Oy:n henkilöstöä Suomessa, yhteensä 1048 henkilöä. Lomautusten kesto on enintään 90 päivää.

S-ryhmän alueosuuskauppojen omistamista Sokos Hotelleista suurin osa on tällä hetkellä auki. Päätökset mahdollisista sulkemisista tehdään paikallisesti.

− Kunkin hotellin tilanne selviää Sokoshotels.fi-sivustolta ja ravintoloiden puolestaan raflaamo.fi-palvelusta, markkinointijohtaja Outi Vitie opastaa.

Auki olevissa S-ryhmän hotelleissa ja ravintoloissa kiinnitetään erityistä huomiota turvallisuuteen ja hygieniaan niin, että niissä voi asioida turvallisesti. Työntekijöitä ohjeistetaan yksityiskohtaisesti ja valvotaan, että ohjeita noudatetaan kaikissa toimipaikoissa.

Hotellit tarjoavat asiakkailleen aiempaa joustavammat peruutusehdot. Maalis-huhtikuulle varattuja huoneita voi peruuttaa maksutta tulopäivänä kello 18:aan asti, jolloin mahdollisesti maksettu ennakkomaksu palautetaan asiakkaalle. Varausta voi myös siirtää kuluitta vuoden loppuun saakka.

− Olemme ennennäkemättömän tilanteen edessä ja seuraamme tilanteen etenemistä jatkuvasti ja arvioimme toimiamme tarvittaessa uudelleen. Ykkösasiat meille ovat henkilöstön ja asiakkaiden terveys ja turvallisuus. Hotellivarauksia voi edelleen tehdä ja asiakaspalveluumme voi soittaa, kertoo SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Harri Ojanperä.


Kuvat: S-ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.