Suur-Savo

S-ryhmälle jättipotti Suomen innostavimmat työpaikat 2019 -kisassa – ykkössija Osuuskauppa Suur-Savolle

S-ryhmän alueosuuskaupoille sateli palkintoja Suomen innostavimmat työpaikat -kisassa. Suurten organisaatioiden sarjan voitti Osuuskauppa Suur-Savo, kakkoseksi tuli Osuuskauppa PeeÄssä ja kolmossija meni Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalle. Menestystä tuli myös kisan muissa sarjoissa.

5.2.2020

Eezy Spirit Oy (ent. Corporate Spirit) palkitsee vuosittain parhaisiin henkilöstötutkimuksen tuloksiin yltäneet organisaatiot Suomen innostavimmat työpaikat -tunnustuksilla. Palkintoja jaetaan kolmessa eri sarjassa: suuret (yli 1 000 henkilöä), keskisuuret (150–1 000 henkilöä) ja pienet (30–149 henkilöä) organisaatiot. Kaikkiaan kisaan osallistuu satoja suomalaisia yrityksiä.

S-ryhmästä löytyi menestyjiä jokaiseen sarjaan. Varsinainen jättipotti osui suurten organisaatioiden sarjaan, jossa 17 palkitusta peräti 15 oli S-ryhmästä. Osuuskauppojen ohella sarjassa pärjäsivät Sokotel Oy ja Inex Partners Oy.

Keskisuurten organisaatioiden sarjan kolmossijan nappasi Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag. Sarjan top 12 -listalle ylsi lisäksi kolme muuta osuuskauppaa. Pienten organisaatioiden sarjassa kakkossijan sai NEOT Oy ja sijan 20 Palin Oy.

Täysosuma pitkäjänteisen työn tulosta

Osuuskauppa Suur-Savo on ollut kisassa kärkikahinoissa vuodesta toiseen. – Nyt on voittajafiilikset! Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä henkilöstön työtyytyväisyyden eteen 1990-luvulta alkaen. Nyt tuli täysosuma, Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen iloitsee suurten organisaatioiden sarjan voitosta.

– Henkilöstö on oikeasti tärkein voimavaramme. Kaikki tietävät suunnan, mihin tähtäämme ja mitä itse kultakin odotetaan. Henkilöstöä kuunnellaan ja jokaiselle on vapaus ja vastuu toimia itsenäisesti sovituissa raameissa, Hämäläinen raottaa menestyksen salaisuutta. Toimitusjohtaja käy itse aktiivisesti yksiköissä tapaamassa henkilökuntaa.

– On tärkeää, että ihminen kohdataan ihmisenä arjessa – annetaan kiitosta ja kannustetaan. Tavoitteenamme on, että jokainen suursavolainen tuntee työnsä merkitykselliseksi.

Avoin keskustelu auttaa

Suur-Savon henkilöstö on hyvin sitoutunutta: vaihtuvuus on pientä ja sairauspoissaoloja on vähän.

– Kun on kiva tulla töihin, töissä viihtyy ja työvuorosta voi lähteä hyvillä mielin kotiin, niin mikäpä sen parempaa. Työtyytyväisyys heijastuu asiakaspalveluun ja koko talon yhteiseen tekemisen meininkiin. Jokainen vaikuttaa omalta osaltaan ilmapiiriin, henkilöstöpäällikkö Tuula Lyytikäinen summaa.

Keskeisessä roolissa ovat esimiehet, joiden valmiuksia on kehitetty valmennuksissa. Viime vuonna osuuskaupan henkilöstötutkimuksen tulokset paranivat erityisesti esimiestyön osalta.

– Tärkeintä on puhumisen kulttuuri ja huolenpito. Varhaisen tuen keskusteluja järjestetään entistä herkemmin. Haastavissa tilanteissa olemme hyödyntäneet tiimeissä työyhteisösovittelua hyvin tuloksin. Käsittelemme myös kaikki työyhteisötutkimuksissa nousevat kehityskohteet avoimesti ja ratkaisuja hakien. Kaikki Innostavimmat työpaikat -kisan palkitut ja tunnelmia 5.2. palkitsemistilaisuudesta Helsingin Finlandia-talolta löydät täältä: www.innostavimmat.fi/palkitut. #innostavimmat

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.