Nuori prisman työntekijä

S-ryhmä vahvistaa nuorten työelämä- ja digitaitoja: ”Duuni- ja Harkkapassi tarjoavat poikkeusvuonna erityisen tarpeellista tukea”

S-ryhmä työllistää vuosittain tuhansia nuoria toimipaikoissaan kausiapulaisina ja harjoittelijoina. Duuni- ja Harkkapassi ovat uusia työkaluja, joiden avulla eri toimialoilla työskentelevät nuoret perehtyvät työelämätaitoihin, työturvallisuuteen ja esimerkiksi työhyvinvointiin. Itseopiskeltavalle työelämätiedolle on ollut COVID-19-koronaviruksen värittämänä poikkeusvuonna erityinen tilaus.

22.9.2020

Kaupan ala on silta työelämään, ja osuuskaupoilla ja S-ryhmän muilla työnantajayrityksillä on kriittinen rooli työelämään kasvattajina.

− Haluamme ensimmäisten kokemusten olevan ensiluokkaisia, sillä niistä jää pysyvä muistijälki. Duunipassi on kausiapulaisillemme työpaikoilla tapahtuvan perehdytyksen tueksi yhdessä Työterveyslaitoksen kanssa luotu mobiili verkkokoulutus. Sen avulla nuori kertaa työelämän perustaitoja kuten turvallisuudesta ja hyvinvoinnistaan huolehtimista. Passi suoritetaan itseopiskellen, esimiehen tuella. Palautteiden perusteella oppimismuoto on nuorille hyvin luonteva, henkilöstöjohtaja Susa Nikula SOK:lta kuvailee.

Harkkapassi on puolestaan TET- sekä Tutustu ja tienaa -harjoittelijoille luotu perehdytysaineisto, joka löytyy S-ryhmän verkkosivuilta.

− Halusimme tuoda nuorimmille koululaisille tarkoitetun Harkkapassin ihan kaikkien tutustuttavaksi verkkosivuillemme. Nuorten työelämään kasvattaminen on yhteistyötä, ja me isot yritystoimijat voimme saada käytäntöjä ja oppeja vaihtamalla tässä paljon aikaiseksi, Susa Nikula sanoo.

COVID-19-koronavirustilanne on nostanut esiin tarvetta erityisesti panostaa laadukkaaseen perehdyttämiseen ja psykologisen turvallisuuden tunteen vahvistamiseen.

− Viime kesä oli koronavirustilanteen vuoksi erittäin poikkeuksellinen. Silti onnistuimme tarjoamaan kesätyötä yli 7600 nuorelle pitkin Suomea. Olen erityisen iloinen, että meillä oli juuri tänä kesänä pilottikäytössä nämä työkalut. Tavoite on kehittää mallia ja saada ihan jokainen kausiapulainen jatkossa passiemme piiriin.

Tutustu harkkapassiin tästä.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.