Savonlinnan S-market Mertalan henkilöstöä iloisessa ryhmäkuvassa.

S-ryhmä Suomen innostavimpien työpaikkojen huipulla: ”Meijän marketissa puhalletaan yhteen hiileen”

S-ryhmäläiset pärjäsivät jälleen huippuhyvin Eezy Flow’n Suomen innostavimmat työpaikat -kisan eri sarjoissa. Suurten yritysten sarjassa osuuskaupat veivät kolmoisvoiton ja ykkössijalle ylsi toissavuoden tapaan Osuuskauppa Suur-Savo. Yksi osuuskaupan innostavista työpaikoista on savonlinnalainen S-market Mertala, jossa työyhteisö toimii yhteen kuin unelma.

15.2.2022

– Tää on meijän marketti ja meillä töitä tehdään yhdessä yhteisten tavoitteiden eteen. Kaikki tekevät kaikkia hommia, neuvovat ja auttavat toisiaan, saatavuusvastaava Päivi Happonen kuvailee yhteishenkeä S-market Mertalassa.

– Töitä tehdään tosissaan, mutta rennolla meiningillä ja hurtilla huumorilla höystäen. Kunnianhimo näkyy esimerkiksi siinä, että jokainen tekee työnsä niin hyvin kuin vain voi omassa vuorossaan ja haluaa pedata parhaan lähtötilanteen seuraavaan vuoroon tuleville. Kaveria ei jätetä pulaan missään tilanteessa, apulaispäällikkö Hanna Käyhkö ja myyjä Anne-Mari Raninen summaavat.

– Eikä palautetta pihdata. Me kehumme ja kiitämme mielellämme toinen toistamme hyvin tehdystä työstä – siitä tulee hyvä mieli kaikille. Meillä jokaisella on omat vahvuutemme ja voimme niissä loistaa, he vakuuttavat.

– Asiakkaatkin ovat sanoneet, että hyvä työfiiliksemme näkyy naamoistamme. Ja näkyyhän se myynneissä ja asiakastyytyväisyysmittareissakin, Päivi hymyilee.

Puhuminen kannattaa aina

Viime vuosina S-market Mertalan työyhteisötutkimuksen (TYT) tulos on pyörinyt erinomaisella tasolla 80–90 kokonaisindeksissä. Työyhteisön toimivuuden salaisuus on simppeli: puhuminen!

– Meillä puhutaan ja paljon. Kun tieto kulkee, kaikki ovat ajan tasalla, missä mennään. Selkeät tavoitteet helpottavat kaikkea tekemistä, marketpäällikkö Anne-Mari ”Annukka” Salmenpää toteaa.

Ja jos tarvetta on, kissa nostetaan pöydälle heti, eikä anneta aikaa henkisten hiertymien muodostumiselle:

– Meillä on totuttu käsittelemään yhdessä vaikeitakin asioita. Jos on tiukka paikka, silloin jutellaan, jaetaan omat fiilikset ja tuetaan toinen toistamme. Jokaisella on välillä huonoja päiviä ja henkilökohtaisia haasteita, jolloin työkaverin apu ja tuki ovat erityisen tarpeen.

Annukan mielestä asioista yhdessä keskusteleminen ja sopiminen lisää työn mielekkyyttä ja arvostusta toinen toista kohtaan.

– Sovimme aina vuoron alussa, kuka tekee tänään mitäkin. Vaihtelu virkistää kaikkia. Ja jos vaikka jollain on selkä vähän juntturassa, niin voimme sumplata työtehtäviä keskenämme työkaverin vointi huomioiden.

Osuuskaupalle kiitosta kannustuksesta

Osuuskauppa Suur-Savo on pärjännyt huippuhyvin Suomen innostavimmat työpaikat -kisassa useana vuonna. Tänä vuonna Suur-Savo ylsi suurten yritysten sarjan ykköseksi erinomaisella TYT-kokonaisindeksillään 81,1!

– Osuuskaupan hyvä meininki ja läheinen fiilis välittyy kaikessa tekemisessä. Me-henki lähtee ylimmästä johdosta ja sen aistii varmasti jokainen suursavolainen. Tuntuu hyvältä, kun vaikkapa toimitusjohtaja tulee moikkaamaan meitä ja hänen kanssaan voi jutella ihan samaan tapaan kuin muidenkin työkavereiden kanssa. Kanssakäyminen on avointa ja arvostavaa kaikkien kanssa, S-market Mertalan tiimiläiset summaavat.

– Tulee tunne, että työmme on tärkeää ja meistä pidetään hyvää huolta, ihan konkreettisesti. Meillä on käytössämme esimerkiksi todella kattavat työterveyspalvelut ja ePassin edut. Korona-aikana meitä on kannustettu erillisellä rahapalkkiolla. Se on tärkeä arvostuksen osoitus.

Alkaneeseen vuoteen Suur-Savossa suunnataan – kuinkas muuten kuin innostuneesti!

– Aina on vara parantaa ja kehittää toimintaa. Kaupallinen menestys onnistuu parhaiten, kun porukalla on hyvä pössis päällä! Annukka tiimeineen toteaa.

Suomen innostavimmat työpaikat 2021 -kisan kärjessä liuta menestyjiä S-ryhmästä

S-ryhmä sai vastuullisesti hoidetusta korona-ajasta työntekijöiltään erityistä kiitosta vuosittaisessa henkilöstötutkimuksessa. Huippuhyvä me-henki näkyy hienoina saavutuksina tuloslistalla.

Suuret organisaatiot (yli 1000 henkilöä)

  • 1. Osuuskauppa Suur-Savo

  • 2. Osuuskauppa KPO

  • 3. Osuuskauppa PeeÄssä

Suuret organisaatiot -sarjan suurin nousija:

  • Turun Osuuskauppa

Keskisuuret organisaatiot (150–1000 henkilöä)

  • 1. Osuuskauppa Maakunta

  • 2. Osuuskauppa Varuboden-Osla Handelslag

Pienet organisaatiot (30–149 henkilöä)

  • 2. North European Oil Trade Oy (NEOT)

Kisan tulokset kokonaisuudessaan Innostavimmat-sivustolla.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.