Syökotona_annoskuva

S-ryhmä avasi ravintolaruuan verkkokaupan – syökotona.fi tuo ravintolan kotiovelle

Syökotona.fi on S-ryhmän digikehityksen ja osuuskauppojen yhteinen konsepti, jonka ensimmäinen toimialue on Helsinki. Ensimmäisen Syökotona.fi-keittiön avasi HOK-Elanto. Verkkokaupalla ravintolat vastaavat pikavauhtia kasvaneeseen ruuan verkkotilaamisen ja kotiinkuljetuksen kysyntään.

1.4.2020

Syökotona.fi-palvelu koostuu kokkien valmiiksi suunnittelemista annoskokonaisuuksista, vastuullisesti ja turvallisesti tuotettuna ja toimitettuna. Valittavana on suosituimpia arkiruokia sekä tuttujen ravintoloiden suosikkiannoksia. Annosten suunnittelussa huomioidaan aina raaka-aineiden tuoreus, terveellisyys, kestävä tuotanto- ja hankintatapa sekä kotimaisuusaste. Palvelun jokaisessa vaiheessa noudatetaan muun muassa hygieniaan ja elintarviketurvallisuuteen liittyviä S-ryhmän yhteisiä vastuullisuusperiaatteita. Näistä kaikista on tehty tarkat ohjeistukset ja sekä oma henkilökunta että mukana olevien yhteistyökumppanien työntekijät on perehdytetty periaatteisiin.

- Tehtävänämme on huolehtia ihmisten arjen sujuvuudesta. Halusimme tuoda suunnitelmallisuutta ja hallinnantunnetta arkeen, joka tällä hetkellä näyttäytyy epävakaana ja ennustamattomana. Olen erittäin iloinen HOK-Elannon vahvasta kehityspanoksesta konseptin luomisessa, sanoo digitaalisuuden johtaja Visa Jaatinen SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Syökotona.fi -palvelu viimeisteltiin ennätysvauhtia kasvaneen kysynnän takia. Ensimmäisen Syökotona.fi-keittiön avasi HOK-Elanto. Keittiö työllistää nyt 24 HOK-Elannon suljettujen ravintoloiden ammattilaista sekä kymmeniä ihmisiä välillisesti.

- Suljimme kaikki ravintolamme viime viikolla. Oli selvää, että haluamme palvella asiakkaittamme tässä poikkeustilanteessakin, joten lähdimme ketterästi kehittämään meille uudenlaista konseptia. On ollut hienoa nähdä, miten S-ryhmän asiantuntijat ovat yhdessä luoneet tämän palvelun nopealla aikataululla. Odotan innolla, että pääsemme sitä nyt kokeilemaan, HOK-Elannon ravintolatoimialan johtaja Henriikka Puolanne kertoo.

On odotettavissa, että rajoitukset ravintoloiden aukiololle tulevat entisestään kasvattamaan kysyntää arkiruokailuun liittyville ratkaisuille. Verkkokauppa on pilotointivaiheessa, ja asiakkailta kerätään palautetta palvelun edelleen kehittämiseksi. Tavoitteena on ruuan lisäksi tuoda jokaiselle ripaus ravintolan elämyksellisyyttä.

-  Saamme jatkuvasti tiedusteluja asiakkailtamme suosittujen ravintoloidemme annosten kotiinkuljetusmahdollisuuksista. Poikkeuksellinen tilanne sai meidät kiirehtimään ruuan verkkotilaus- ja toimituspalvelun kehitystyötä, ja olemme iloisia, että pääsemme näin nopeasti vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Toivomme, että palvelu saadaan nopeasti levitettyä koko maahan, sanoo Jaatinen.

Poikkeuksellisessa tilanteessa palvelu halutaan tuoda mahdollisimman monen ulottuville. Annosten hinnat alkavat 8,90 eurosta. Asiakasomistaja saa tilauksestaan lisäksi Bonusta. Kuljetusalueena pilottivaiheessa on koko Helsinki, Korkeasaarta, Suomenlinnaa ja Östersundomia lukuun ottamatta.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.