Pehmeä 100 % ruisleipä

Ruokakaupoista halutaan nyt supertuoretta – käsin leivotun leivän myynti kasvoi 10 % viime vuonna

Suomalaiset toivovat yhä enemmän ruokakaupoissa valmistettua tuoretta ruokaa, mikä näkyy muun muassa myymälässä leivotun uunituoreen leivän kysynnän kasvuna. Fazer Myymäläleipomot ja S-ruokakaupat kehittivät yhteistyössä uudenlaisen artesaanileivän vastaamaan kasvavaan kiinnostukseen. Pehmeä 100 % -ruisleivän leivonta alkaa Prismoissa, joissa on Fazerin myymäläleipomo ja valikoiduissa S-marketeissa ruisleivän päivänä 28.2.

28.2.2020

Fazer Leipureiden Pehmeä 100 % -ruisleivässä, on rapsakka kuori ja pehmeä sisus. Alusta asti käsin leivotussa leivässä maistuvat rukiin lisäksi auringonkukansiemenet. Leipä tulee myyntiin ruisleivän päivänä 28.2. vain Prismoihin, joissa on Fazerin Myymäläleipomo, ja valikoituihin S-marketteihin. Kalevalan päivä on myös suomalaisen ruokakulttuurin päivä, jolloin juhlistetaan kansallisruoaksikin valittua ruisleipää.

”Viime vuonna avasimme 11 uutta Fazerin Myymäläleipomoa S-ruokakauppoihin. Käsin leivotun leivän kysyntä kasvoi noin 10 prosenttia myymäläleipomoissamme. Tuoreet artesaanileivät erottuvat valikoimasta ja tarjoavat asiakkaille kotimaisen ja herkullisen vaihtoehdon. Alusta alkaen käsintehdyn taikinan annetaan levätä pitkään, jolloin maku juurtuu ja kypsyy”, kertoo kehityspäällikkö Katarina Vikman S-ryhmän vähittäiskaupasta.

”Ruisleipä on suomalaisen ruokakulttuurin symboli ja siksi oli kiinnostavaa lähteä leipomaan tätä klassikkoa uudella tavalla. Monet käsin leivotut ruisleivät ovat perinteisiä vahvakuorisia limppuja. Nyt halusimme leipoa artesaaniruisleivän uudella tavalla, jossa pehmeys ja helppokäyttöisyys korostuvat. Tuotekehitystämme ohjaa aina erinomainen maku, sillä maku ja tuoreus ovat vuodesta toiseen suomalaisten tärkeimmät valintakriteerit leipää ostettaessa”, kertoo Iisa Brofeldt, markkinointi- ja konseptipäällikkö Fazerin Myymäläleipomoista.

Pehmeä 100 % ruisleipä

  • 100 % ruisleipä, joka on rapea kuoreltaan, mutta pehmeä sisältä

  • leivotaan alusta asti käsityönä, kotimaisista jauhoista

  • saatavilla Prismojen Fazer Myymäläleipomoissa kautta maan sekä valituissa S-marketeissa

Fazer Myymäläleipomoissa artesaanileivät leivotaan paikan päällä käsin, kotimaisista jauhoista. Myymäläleipomon tunnistaa Fazer Leipurit -nimestä, ja ne sijaitsevat kaupan sisällä erillisinä leipomoina. Lisätietoja: Katarina Vikman, kehityspäällikkö, SOK, katarina.vikman@sok.fi, puh. 010 768 6020 Iisa Brofeldt, Markkinointi- ja konseptipäällikkö, Fazer Myymäläleipomot, iisa.brofeldt@fazer.com, puh. 040 744 6905


Kuvat: Fazer

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.