Fazer Leipureiden Pehmeä 100 % -ruisleivässä, on rapsakka kuori ja pehmeä sisus. Alusta asti käsin leivotussa leivässä maistuvat rukiin lisäksi auringonkukansiemenet. Leipä tulee myyntiin ruisleivän päivänä
28.2. vain Prismoihin, joissa on Fazerin Myymäläleipomo, ja valikoituihin S-marketteihin. Kalevalan päivä on myös suomalaisen ruokakulttuurin päivä, jolloin juhlistetaan kansallisruoaksikin valittua ruisleipää.
”Viime vuonna avasimme 11 uutta Fazerin Myymäläleipomoa S-ruokakauppoihin. Käsin leivotun leivän kysyntä kasvoi noin 10 prosenttia myymäläleipomoissamme. Tuoreet artesaanileivät erottuvat
valikoimasta ja tarjoavat asiakkaille kotimaisen ja herkullisen vaihtoehdon. Alusta alkaen käsintehdyn taikinan annetaan levätä pitkään, jolloin maku juurtuu ja kypsyy”, kertoo kehityspäällikkö Katarina Vikman
S-ryhmän vähittäiskaupasta.
”Ruisleipä on suomalaisen ruokakulttuurin symboli ja siksi oli kiinnostavaa lähteä leipomaan tätä klassikkoa uudella tavalla. Monet käsin leivotut ruisleivät ovat perinteisiä vahvakuorisia limppuja. Nyt halusimme
leipoa artesaaniruisleivän uudella tavalla, jossa pehmeys ja helppokäyttöisyys korostuvat. Tuotekehitystämme ohjaa aina erinomainen maku, sillä maku ja tuoreus ovat vuodesta toiseen suomalaisten
tärkeimmät valintakriteerit leipää ostettaessa”, kertoo Iisa Brofeldt, markkinointi- ja konseptipäällikkö Fazerin Myymäläleipomoista.
Pehmeä 100 % ruisleipä
100 % ruisleipä, joka on rapea kuoreltaan, mutta pehmeä sisältä
leivotaan alusta asti käsityönä, kotimaisista jauhoista
saatavilla Prismojen Fazer Myymäläleipomoissa kautta maan sekä valituissa S-marketeissa
Fazer Myymäläleipomoissa artesaanileivät leivotaan paikan päällä käsin, kotimaisista jauhoista. Myymäläleipomon tunnistaa Fazer Leipurit -nimestä, ja ne sijaitsevat kaupan sisällä erillisinä leipomoina.
Lisätietoja:
Katarina Vikman, kehityspäällikkö, SOK, katarina.vikman@sok.fi, puh. 010 768 6020
Iisa Brofeldt, Markkinointi- ja konseptipäällikkö, Fazer Myymäläleipomot, iisa.brofeldt@fazer.com, puh. 040 744 6905