Hävilaatikko S-marketissa

Ruoka-alan hävikkitalkoot – S-ryhmä mukana yhteisessä sitoumuksessa

Ruokahävikki puolitettu vuonna 2030. Hävikkitalkoisiin tähdätään niin Suomen tasolla, elintarvikealalla kuin S-ryhmän omassa vastuullisuusohjelmassakin. S-ryhmän ruokakaupat ja ravintolat ovat mukana myös toimialan yhteisessä sitoumuksessa kiertotalouden edistämiseksi ja alan ympäristövaikutusten hillitsemiseksi.

28.11.2022

Suomi on sitoutunut puolittamaan ruokahävikin vuoteen 2030 mennessä ja vastaavasti elintarvikeala on sitoutunut edistämään tavoitetta. Myös S-ryhmässä mennään kohti hävikin puolittamista vuoteen 2030 mennessä. Hävikkitalkoiden lisäksi S-ryhmässä pyritään parantamaan myös elintarvikepakkausten uudelleenkäyttöä, kierrätettävyyttä sekä ympäristön kannalta kestävien pakkausmateriaalien käyttöä.

S-ryhmässä hävikkityöstä on jo hyviä onnistumisia. Leipäosaston tai hedelmä- ja vihannesosaston parhaimmat päivät nähneistä tuotteista kootut laatikot ovat olleet todella suosittuja. Niiden avulla on vähennetty puoli miljoonaa kiloa hävikkiä vuonna 2021. S-ryhmän myymälöiden ruokahävikki on laskenut 18 prosenttia vuodesta 2014. Myös ravintoloiden ja hotellien hävikki on laskussa. Hävikkityöhön haetaan apua myös tekniikasta: ravintoloissa kokeillaan biovaakoja, joka antaa palautetta ja luo dataa ravintolassa syntyneestä hävikistä.

S-ryhmän marketkauppa ja ravintolat ovat mukana elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksessa myös tulevalla kaudella 2022–2026

Sitoumus edistää kiertotaloutta, lisää kierrätystä ja vähentää ruokahävikkiä. Tavoitteena on vähentää ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia.

”Olemme tehneet pakkausmuovin ja ruokahävikin vähentämisen eteen jo pitkään töitä, ja materiaalitehokkuus on keskeinen osa ryhmän vastuullisuusohjelmaamme. Elintarvikealan yhteinen sitoumus tekee näkyväksi koko ruoka-alan tärkeitä toimia hävikin, kierrätyksen ja kestävän pakkaamisen eteen”, kertoo vastuullisuuspäällikkö Anni Loukaskorpi S-ryhmästä.

Materiaalitehokkuuden sitoumukset ovat elinkeinoelämän ja valtionhallinnon välinen vapaaehtoinen toimintamalli ja yksi työkalu Suomen matkalla kiertotalousyhteiskunnaksi. S-ryhmä oli mukana sitoumuksessa myös edellisellä kaudella 2019–2021.

S-ryhmän elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus

Lue lisää Materiaalitehokkuussitoumuksesta Motivan sivuilla

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.