Kuvateksti

Rossossa maku ratkaisee

Rosson 35-vuotisjuhla huipentuu 18.9. lanseerattavaan ruokalistaan. Noin kolmannes listan annoksista uudistuu.

18.9.2013

Rosson uusi ruokalista sukeltaa entistä syvemmälle italialaiseen makumaailmaan.

– Haluamme tarjota herkullista ja terveellistä ruokaa kaikenikäisille asiakkaille, Rosso Brand Manager Merja Helistö SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta summaa yhdeksän kuukauden tuotekehitysprosessin antia.

Risottoja, peperonataa, gnoccheja…

Entistä italialaisempi linja näkyy esimerkiksi pääruokien uusissa lisäkkeissä: tarjolla on peperonataa (paprikaa, tomaattia, punasipulia, valkosipulia) ja Rosson kasvislisäkettä (kesäkurpitsaa, neulapapua, valkoista papua).

Listalla jatkavat suuren suosion saaneet tatti- ja katkarapurisotot. Uutta suosikkia odotetaan pestobroilerista, jossa on lisäkkeenä pestolla maustettu risotto.

Rossoissa päästään maistelemaan myös aitoitalialaisia gnoccheja ja bruschettoja.

– Italia maistuu kastikkeissammekin. On tatti-, gorgonzola- ja tomaattikastiketta sekä uusina Rosson punaviinikastiketta, jaloviinan sävyttämää pippurista kastiketta sekä tummaa valkosipulikastiketta. Kylmät kastikkeet, kuten pesto ja aioli, valmistetaan Rosson omassa keittiössä, kuten kaikki muutkin annososaset, jotka on järkevää tehdä itse, Merja Helistö kertoo.

Special pizzoja

Pizzavalikoiman rungon muodostavat tutut Originale pizzat, kuten jo klassikoiksi muodostuneet Al Capone ja Alla Rosso. Kestosuosikkeja täydentävät eri muodoissa tarjoiltavat runsaat Special pizzat. Niihin lukeutuu esimerkiksi Manzo Rochetto, jossa on rapeassa pizzarullassa ylikypsää nautaa, bbq-kastiketta, juustoa ja salaattia.

Pizzapohjissa ja pastoissa käytetään runsaskuituisia raaka-aineita.

Kasvisruokia lapsillekin

Lista tarjoaa uutta myös erityisruokavalioita noudattaville.

– Käytämme kasvisannoksissa proteiinipitoisia raaka-aineita, kuten papuja ja manteleita. Valmistamme alusta asti paikan päällä kasvispyörykät, jotka sopivat kasvis- ja jopa vegaaniruokavaliota noudattaville sekä maito- ja muna-allergikoille, Helistö vinkkaa.

Kasvisruokia on tarjolla lapsillekin, sillä lasten listalle on koottu aikuisten annoksia pienemmässä koossa. Lapsille on lisäksi oma Annospalapeli-valikoimansa sekä Onnin pizza -ateriakokonaisuus.

Panna cottaa ja paukkusokeria

Rosson jälkiruokalistan suosikeiksi ovat muodostuneet omassa keittiössä valmistettavat tiramisu ja panna cotta. Uutta ovat jäätelöannokset, joissa poksahtelee hauska paukkusokeri.

Jälkiruokalistalla tuodaan esille myös espressopohjaisten kahvien kaveriksi sopivia jälkiruokajuomia, kuten Sambucaa ja Vecchia Romagnaa. Italialaista makumaailmaa täydentävällä viinilistalla vaihtuvat kaikki muut paitsi asiakasomistajaviinit.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.