Kuvateksti

Renkaanvaihtoon pikapuoliin

Suurin ruuhka renkaanvaihtoon on yleensä heti pääsiäisen jälkeen. Nyt on poikkeuksellinen talvi: lunta on vielä kosolti ja yöpakkaset jatkuvat. Sopivaa ajankohtaa pitää odotella vielä parisen viikkoa. Aika kannattaa kuitenkin varata jo etukäteen, ettei joudu ruuhkan jalkoihin.

25.3.2013

Lain mukaan nastarenkaita saa käyttää henkilö- ja pakettiautoissa marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai toista pääsiäispäivää seuraavaan maanantaihin asti. Nastarenkaita voi käyttää muunakin aikana, jos keli sitä edellyttää.

Kitkarenkaita käytettäessä vaihtoaika on joustavampi, koska laki sallii kitkarenkaiden käytön myös kesällä. Käytännössä kitkarenkaita voi käyttää läpi vuoden, jos päivittäinen tien lämpötila jää alle + 15 astetta. Silloin pehmeä kumiseos ei pääse lämpenemään liikaa edes pitkäkestoisessa maantieajossa.

– Aika harva vaihtaa renkaita enää itse, kertoo huoltopalvelujen tuotepäällikkö Sami Hartikainen Automaalta.

Renkaiden vaihdon yhteydessä tarkastetaan renkaiden kunto ja ilmanpaineet.

– Lisäpalveluna voi renkaanvaihdon yhteyteen tilata myös jarrupalojen vaihdon, kunhan varaa ajan pari viikkoa ennen haluttua ajankohtaa, lupaa Hartikainen.Ajan renkaiden vaihtoon voi varata netistä automaa.fi  tai puhelimitse numerosta  010 7656 030.

Renkaiden vaihto onnistuu myös huollon yhteydessä, kunhan siitä mainitsee huoltoa varatessaan. Huollon varauslomake löytyy osoitteesta automaa.fi

Tässä muutama vinkki helpottamaan renkaiden vaihtoa

  • Mainitse varausta tehdessäsi, jos renkaat ovat säilytyksessä rengashotellissa

  • Ota mukaan lukkomutteriavain, jos käytät varkaudenestopultteja

  • Ota mukaan kiinnityspultit, jos käytössä on erilaiset vanteet talvella ja kesällä. Pultteja ei säilötä rengashotelleissa.

Halutessa renkaat voi säilyttää Automaan rengashotellissa. Säilytyspalvelusta voi sopia renkaiden vaihdon yhteydessä.

Automaa huoltaa kaikkia automerkkejä.


Kuvat: S-Ryhmä

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.