Ravintolakesä

Ravintolakesä alkoi vihdoin - Kotkassa avausta oli odotettu

Ravintoloilla oli ennennäkemätön kevät. Kun rajoituksia alettiin kesäkuussa purkaa, myynnit lähtivät kuitenkin nopeasti nousuun niin Kotkan Original Sokos Hotel Seurahuoneen ravintoloissa kuin muuallakin.

10.7.2020

S-ryhmän ravintoloiden koronakevät sisälsi kolme vaihetta: Kun myynti uuvahti maaliskuussa yhdessä yössä, piti ryhtyä pikavauhtia mittaviin sopeutustoimiin. Toisessa vaiheessa käynnistettiin noutomyynti ja kolmannessa alettiin ravintoloita avata uudelleen.

– Enpä olisi uskonut palkitessamme 11.3. vuoden 2019 parhaita ketjuravintoloita, että parin päivän päästä joudumme käynnistämään ravintoloiden totaalisen sulkuprosessin. Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyytemme oli noussut jälleen pykälän verran eteenpäin ennätyskorkealle. Selkeästi ketjuravintoloiden konseptimuutokset maistuvat asiakkaille ja päivittäisjohtamiseen panostaminen näkyy henkilöstön työtyytyväisyydessä, johtaja Juha Lindholm SOK ­Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta toteaa.

Vauhdikas alku yllätti

Kotkan Seurahuoneen kolmesta ravintolasta vastaava Jorma Joppe Tykkä muistelee, kuinka tilanne tuli maaliskuussa nopeasti päälle. Amarillo ja Frans & Rosalie suljettiin heti. Vain VENN oli auki koko poikkeusajan.

– Meillä oli noutomyyntiä ja kuljetimme ruokaa myös kotiin. Päivittäiset annosmäärät olivat useita kymmeniä, Joppe kertaa.

Kesäkuun alusta alkaen Seurahuoneen ravintolat avattiin porrastetusti. Kiinnostus oli valtava, kun ravintolat vihdoinkin avautuivat. Vauhdikas alku jopa yllätti.

– Se yllätti, että väki lähti niin nopeasti liikkeelle. Asiakkaita on riittänyt myös hurjan alun jälkeen niin terasseilla kuin sisällä ravintolatiloissa.

S-ryhmän ravintoloissa hygieniaa ylläpidetään edelleen tehostetusti ja noudatetaan muutenkin turvallista asiointia edistäviä ratkaisuja.

#kesäkotimaassa

Kotkan Seurahuoneen ravintolat: VENN, Frans & Rosalie, Amarillo

 • Sijaitsevat Kotkan keskustassa.

 • Ravintolapaikkoja:

  • VENN 100

  • Frans & Rosalie 100

  • Amarillo 500, josta ruokailupaikkoja 150.

 • Terassipaikkoja yhteensä noin 120.

 • Henkilökuntaa yhteensä noin 50.

 • Kaikki ravintolat remontoitiin vuonna 2018.

 • Kotkan Amarillo oli yksi ensimmäisistä, uuden konseptin mukaisista Amarilloista.


Kuvat: Anssi Vuohelainen

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.