S-ryhmän ravintoloiden koronakevät sisälsi kolme vaihetta: Kun myynti uuvahti maaliskuussa yhdessä yössä, piti ryhtyä pikavauhtia mittaviin sopeutustoimiin. Toisessa vaiheessa käynnistettiin noutomyynti ja kolmannessa alettiin ravintoloita avata uudelleen.
– Enpä olisi uskonut palkitessamme 11.3. vuoden 2019 parhaita ketjuravintoloita, että parin päivän päästä joudumme käynnistämään ravintoloiden totaalisen sulkuprosessin. Asiakas- ja henkilöstötyytyväisyytemme oli noussut jälleen pykälän verran eteenpäin ennätyskorkealle. Selkeästi ketjuravintoloiden konseptimuutokset maistuvat asiakkaille ja päivittäisjohtamiseen panostaminen näkyy henkilöstön työtyytyväisyydessä, johtaja Juha Lindholm SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta toteaa.
Vauhdikas alku yllätti
Kotkan Seurahuoneen kolmesta ravintolasta vastaava Jorma Joppe Tykkä muistelee, kuinka tilanne tuli maaliskuussa nopeasti päälle. Amarillo ja Frans & Rosalie suljettiin heti. Vain VENN oli auki koko poikkeusajan.
– Meillä oli noutomyyntiä ja kuljetimme ruokaa myös kotiin. Päivittäiset annosmäärät olivat useita kymmeniä, Joppe kertaa.
Kesäkuun alusta alkaen Seurahuoneen ravintolat avattiin porrastetusti. Kiinnostus oli valtava, kun ravintolat vihdoinkin avautuivat. Vauhdikas alku jopa yllätti.
– Se yllätti, että väki lähti niin nopeasti liikkeelle. Asiakkaita on riittänyt myös hurjan alun jälkeen niin terasseilla kuin sisällä ravintolatiloissa.
S-ryhmän ravintoloissa hygieniaa ylläpidetään edelleen tehostetusti ja noudatetaan muutenkin turvallista asiointia edistäviä ratkaisuja.
#kesäkotimaassa
Kotkan Seurahuoneen ravintolat:
VENN, Frans & Rosalie, Amarillo
Sijaitsevat Kotkan keskustassa.
Ravintolapaikkoja:
Terassipaikkoja yhteensä noin 120.
Henkilökuntaa yhteensä noin 50.
Kaikki ravintolat remontoitiin vuonna 2018.
Kotkan Amarillo oli yksi ensimmäisistä, uuden konseptin mukaisista Amarilloista.