Plaza_ravintola

Rajoitusten purkaminen kasvattaa hotellipalvelujen kysyntää pääkaupunkiseudulla

Koronarajoitusten purkaminen sai huonevaraukset ja kokouspalvelujen kysynnän nopeaan kasvuun S-ryhmän pääkaupunkiseudun hotelleissa. Syyskuussa varaukset loppuvuodelle yli kolminkertaistuivat edellisvuoteen verrattuna. Tiedot selviävät S-ryhmän myyntitilastoista.

4.10.2021

Koronarajoitusten asteittainen purkaminen näkyy voimakkaana varausmäärien kasvuna pääkaupunkiseudun Sokos Hotelleissa ja Radisson Blu Hotelleissa. Syyskuussa loppuvuodelle tehtyjen huonevarausten määrä yli kolminkertaistui vuoden 2020 syyskuuhun verrattuna. Sekä vapaa-ajan asiakkaiden että liikematkustajien tekemät varaukset kasvoivat yli 200 prosenttia edellisvuodesta. Rajoitusten vuoksi hotellipalvelujen kysyntä laski voimakkaimmin juuri pääkaupunkiseudulla, mutta kysyntä on kasvussa myös muualla Suomessa.

– Asiakkaiden turvallisuudentunne on palautunut. Vapaa-ajan matkustus oli jo kesällä vilkasta, ja nyt myös kotimaan liikematkustus on lisääntynyt selvästi. Pohja on nähty, ja nyt on taas lupa kohdata kasvokkain, kertoo kaupallinen johtaja Nina Nieminen SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta.

Myös kokouspalvelujen kysyntä ennakoi vilkasta syksyä. Ryhmävarauksia ei enää peruta edellisvuoden tapaan, ja syyskuussa ryhmävarausten ja tarjouspyyntöjen määrä S-ryhmän pääkaupunkiseudun hotelleissa jatkoi kasvuaan edellisvuoteen ja elokuuhun verrattuna.

– Suosittelen varaamaan tilat syksylle ajoissa, koska patoutunutta kysyntää on paljon. Suosituimmissa kokoushotelleissamme tilat ovat joinain päivinä olleet jo täyteen varattuja. Myös pikkujoulut kannattaa ehdottomasti varata pian. Meiltä löytyvät tilat ja valmiit ohjelmapaketit tarjoiluineen kaikenkokoisille ryhmille, Nina Nieminen jatkaa.

Pääkaupunkiseudun Sokos Hotellien ja Radisson Blu Hotellien toiminnasta vastaa S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotel. Sokotel operoi Suomessa, Virossa ja Pietarissa yhteensä 18 Sokos Hotellia ja 7 Radisson Blu Hotellia.

S-ryhmän hotellit pääkaupunkiseudulla:

 1. Original Sokos Hotel Vaakuna Helsinki

 2. Original Sokos Hotel Presidentti

 3. Original Sokos Hotel Albert

 4. Original Sokos Hotel Tripla

 5. Break Sokos Hotel Flamingo

 6. Original Sokos Hotel Tapiola Garden

 7. Original Sokos Hotel Vantaa

 8. Radisson Blu Seaside Hotel

 9. Radisson Blu Royal Hotel

 10. Radisson Blu Plaza Hotel

 11. Radisson Blu Aleksanteri Hotel

 12. Radisson Blu Hotel Espoo


Kuvat: Sokotel

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.