Rahasta ei tarvitse riidellä - S-ryhmä
Kuvateksti

Rahasta ei tarvitse riidellä

Toisin kuin joskus väitetään, raha ei juurikaan aiheuta riitoja parisuhteissa. S-Pankin teettämässä tutkimuksessa ilmeni myös, että suurin osa haluaa säilyttää oman tilinsä yhteisessä taloudessakin.

22.2.2013

Suomalaiset haluavat pitää omista rahoistaan kiinni, vaikka jakaisivatkin arkensa ja kattonsa toisen kanssa. 91 prosenttia tutkimukseen* vastanneista hoitaa raha-asiansa omalta käyttötililtään, vaikka vastaajista reilusti yli puolet jakoi taloutensa toisen aikuisen kanssa. Vain joka viidennellä (19 prosenttia) on puolison kanssa yhteinen käyttötili.

Minun rahat, meidän talous -ajattelu vaikuttaa kuitenkin toimivan, sillä melkein puolet vastaajista kertoo, ettei riitele koskaan raha-asioista. Toisaalta riidoilta saattaa välttyä siksi, että 40 prosenttia ei edes puhu avoimesti rahankäytöstään.

Erimielisyyksiä kukkaron tilanteesta syntyi silloin tällöin kolmannekselle vastaajista. Aiheina olivat muun muassa puolison harkitsematon rahankäyttö tai tiukemmat taloudelliset ajat.

*Viime elokuussa tehty tutkimus toteutettiin nettipaneelina Ilta-Sanomien lukijoiden keskuudessa. Vastaajia oli 471, joista naisia 66 prosenttia. Suurin osa vastaajista (49 prosenttia) oli 30–49 -vuotiaita.

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.