prisma pyöräosasto

Pyörämyynnissä nähdään nyt historiallisen kovia lukuja – sähköpyörien myynti peräti kuusinkertaistui vuodessa

Pyöräilytuotteiden kysyntä käy nyt ennätyksellisen kuumana Prismoissa ympäri Suomea. Tämän kauden myynti perinteisten polkupyörien osalta on jo yli kaksinkertainen viime kevääseen verrattuna. Myös kypärä- ja tarvikekauppa on kokenut merkittävää kasvua, mutta hurjin nousu on nähty kuitenkin sähköpyörien kaupassa.

5.5.2021

Korona kiihdyttää edelleen hyödykkeiden kysyntää, jossa paitsi kotoiluun, myös ulkoiluun liittyvät tarvikkeet kuuluvat voittajiin. Nyt käynnistyvä pyöräilysesonki on saanut suomalaiset ennätysmäärin ostoksille. Prisman urheilutuotteista vastaava myyntipäällikkö Matti Viitanen toteaa, ettei ole koskaan työurallaan nähnyt tällaista tilannetta:

”Olen 23 vuotta myynyt pyöriä eri rooleissa ja voin rehellisesti sanoa, että tällaista kysyntää ei ole ollut koskaan. Prismoissa on kattava pyöräilyn valikoima, mutta tuotantoketju ei meinaa pysyä perässä. Polkupyörien myynti on jo nyt kaksinkertaistunut viime kevääseen verrattuna ja kasvuvauhti olisi vielä tätäkin kovempi, ellei korona olisi aiheuttanut markkinoille tuotteiden saatavuushäiriöitä.”

Viitasen mukaan suurinta kasvua on nähty sähköpyörien myynnissä Prismoissa ympäri Suomen. Myös maastopyörät kiinnostavat tilastojen valossa suomalaisia.

”Paljon puhutut sähköpyörät ovat selkeästi nousussa, ja niiden myynti on yli kuusinkertainen viime kevääseen verrattuna. Erityisesti Prismoissa kysytään nyt kotimaisia sähköpyöriä, joiden uskomme trendaavan myös tulevaisuudessa. Toinen tänä keväänä suosiotaan lisännyt kategoria on maastopyörät, joiden kysyntä on yli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. Yksittäisten hittituotteiden menekki voi olla jopa viisinkertaista edellisvuoteen nähden”, Viitanen kertoo.

Viime kevään ilmiö toistuu myös tänä vuonna

Kiinnostus pyöräilyyn kasvoi jo viime keväänä koronakriisin rajoittaessa ensimmäistä kertaa ihmisten liikuntamahdollisuuksia ja matkustelua. Jo tuolloin Prisman pyörämyynti oli kovassa kasvussa ja tänä vuonna myynti on kaksinkertaistunut.

Viime kesänä pyörien varaosien ja tarvikkeiden myynnissä näkyi toinenkin mielenkiintoinen trendi, jonka sai aikaan Suomessa voimaan tullut laki.

”Iso muutos tarvikemyynnissä on ollut polkupyörän valojen myynti. Viime kesäkuussa voimaantulleen lain mukaan pyöräilijä on käytettävä takavaloa pimeällä, mikä kasvatti valaisten myyntiosuuden peräti kolminkertaiseksi verrattuna edelliseen vuoteen. Pelkästään takavaloja myytiin aiempaan verrattuna kymmenkertaisesti, ja samalla koko valaisinten tuoteryhmä kasvoi. Sama trendi jatkuu tänä vuonna, ja nyt olemme pystyneet entistä paremmin vastaamaan kysyntään”, toteaa Viitanen.

Jos lähdet pyöräkaupoille, ota huomioon nämä seikat

Kovan kysynnän vuoksi uuden polkupyörän hankinta saattaa olla nyt aiempaa haastavampaa, jos toivelistalle mahtuu vain yksi suosikkimalli. Viitanen muistuttaa uudesta menopelistä kiinnostuneita siitä, että pyöriä on kaikenlaisille harrastajille, mutta sellaisen saadakseen kannattaa lähteä ostoksille avoimin mielin:

”Kaikentyyppisiä pyöriä on yhä saatavilla, mutta yksittäisten tuotteiden kohdalla on valitettavasti myös saatavuuskatkoksia. Jos se oma ykkössuosikki on juuri sillä hetkellä loppu, kannattaa turvautua myyjän asiantuntemukseen ja etsiä vastaavilla ominaisuuksilla varustettu vaihtoehto toiselta valmistajalta. Lisäksi tuomme pyöriä isolla volyymilla tarjolle Prisma.fi-verkkokauppaan, josta voi löytää esimerkiksi myymälästä vaihtoisen mallin. Tavoitteemme on tuoda mahdollisimman monta uutta pyöräilijää lajin pariin – se on hieno liikuntamuoto, joka kaikkien tilastojen valossa elää nyt huimaa nousukautta.”

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.