PRO-palkittu Happy Farmer -ravintolan keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen

PRO-palkittu keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen: ”Hyvä yhteispeli maistuu ruoassa ja näkyy palvelussa”

Helsinkiläisen Happy Farmer -ravintolan keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen palkittiin HoReCa-alan PRO 2021 -gaalassa keittiöpäälliköiden ja -mestareiden sarjan voittajana. Hän liputtaa työssään herkullisten makujen, hyvän yhteishengen ja vastuullisen toiminnan puolesta. – Kun keittiön ja salin yhteishenki on kohdallaan, tiimi tekee työtä aidosti toisilleen. Tekemisen meininki välittyy asiakkaalle asti, Jussi toteaa.

3.9.2021

Jussi Kuuluvainen muistaa loppuikänsä päivämäärän 1.9.2021. Tuona aamuna hän aloitti uudessa pestissä HOK-Elannon ravintolatoimialan ruoan ja keittiötyön kehityspäällikkönä. Illalla hän vei voiton arvostetussa ravintola-alan PRO-gaalassa ja sai tunnustuksen työstään keittiöpäällikkönä.

– Upea virstanpylväs ja tunnustus 15-vuotiselle työlle ravintolakeittiöissä ja 3,5 vuoden taipaleelle HOK-Elannossa!, Jussi fiilistelee voittoaan.

Jussin urapolulla on ollut monta Suomen huippukeittiötä: Palace Gourmet, Särkänlinna, Fishmarket, Kämp, Långvik ja Kappeli. Työn ohessa hän on opiskellut restonomiksi.

– Varsinkin Palace oli nuorelle kokille antoisa oppikoulu. Siellä opin arvostamaan ja hyödyntämään raaka-aineita monipuolisesti. Se oppi kantaa yhä, hän sanoo.

Happy Farmer hävikkitalkoissa

Reilu vuosi sitten Jussi aloitti aivan uudella konseptilla toimivassa Happy Farmer -ravintolassa.

– Toimintamallimme on uusi, mutta simppeli: teemme hävikistä herkkua. Hyödynnämme keittiössämme samassa rakennuksessa sijaitsevan S-marketin tuotteita, jotka ovat vaarassa mennä hukkaan. Pitkän tähtäimen tavoitteena on nollahävikki, Jussi summaa.

Taitavan keittiötiimin käsissä kaupan ylijäämästä syntyy esimerkiksi vihanneshummusta, pikkelöityjä kasviksia, smoothieita ja leivonnaisia.

– Meillä tehdään jo nyt niitä asioita, joita muuallakin pitäisi tehdä. Ravintolan ei tarvitse olla ns. hävikkiravintola hyödyntääkseen huolella kaikki hankkimansa ainekset ja lisänä kaupan hävikkituotteita. Kaupan kanssa on helppo sopia, millaisille tuotteille ravintolassa olisi käyttöä.

Työkaveri on yhtä tärkeä kuin asiakas

Korona-aikana ravintoloissa on tehty töitä usein pienellä ja vaihtuvalla porukalla.

– Keskinäinen luottamus ja ymmärrys toisen tekemisistä ovat korostuneet entisestään. Meillä kaikki ovat työnteossa samalla viivalla. Päällikkönä tiskaan ja vien roskat, kuten muutkin. Läsnäolo ja yhdessä tekeminen osoittavat arvostusta työkavereita ja työtä kohtaan, Jussi kuvailee.

Jussin mielestä työkaveria tulisi kohdella kuin tärkeintä asiakasta. Se lähtee perusasioista, kuten hyvistä käytöstavoista, toisten huomioinnista ja auttamisesta.

– Hyvä yhteishenki heijastuu ihan kaikkeen, myös ruokaan ja tunnelmaan. Keittiötyö on rankkaa, mutta yhdessä hyvällä fiiliksellä tehden se on kivaa ja sitä jaksaa tehdä vuorosta toiseen.

Kohti uutta makuloikkaa

Maistuva ruoka on Jussin intohimo.

– Ravintolaruokaa ei voi tehdä tehdastyönä, vaan se vaatii huolellista käsityötä ja ripauksen rakkautta. On oltava aidosti kiinnostunut mauista. Jotain ammattiylpeydestä kertoo se, että kokki maistaa itse ruokaa ennen kuin annostelee sitä asiakkaalle, Jussi toteaa.

Uudessa työssään Jussi saa käsiinsä koko HOK-Elannon ravintolaruoan ja keittiötyön kehityksen.

– Olen enemmän kuin innoissani! Työryhmämme on mukana kaikessa, mikä liittyy ravintolaruokaan – ruokalistavaihdoksista ravintoloiden ja kaupan välisen yhteistyön kehittämiseen.

– Samalla odotan, että ravintoloissa päästään ottamaan kunnolla korona-ajan käsijarru pois päältä ja asiakkaat palaavat taas sankoin joukoin nauttimaan työmme tuloksista.

Lue lisää PRO-palkituista: propalkinnot.fi

Hei, huomasimme, että käytät tällä hetkellä Internet Explorer -selainta, jota ei enää aktiivisesti tueta. Jotta vierailusi sivustollamme olisi mahdollisimman sujuva, suosittelemme sinua vaihtamaan selaimeksesi esimerkiksi Google Chromen tai Mozilla Firefoxin.