”PRO-palkinnon arvoinen Tulokas on työyhteisössään pidetty kollega, joka on ymmärtänyt nopeasti, miten hieno palveluala on. Hän tunnistaa vahvuutensa ja niihin satsaamalla on näyttänyt kyntensä vain muutamassa vuodessa. Se onnistuu, kun asenne on oikea ja nälkä kova.”
Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin Grill it! -ravintolan tarjoilija Lotta Kärmeniemi täytti tänä vuonna täydellisesti PRO-kisan Tulokkaan vaativat kriteerit ja nappasi himoitun palkinnon.
− Ja syystä! Heti alusta pitäen Lotta on hurmannut niin asiakkaat kuin työkaveritkin loistavalla asenteellaan ja aurinkoisella luonteellaan. Ravintola-alan veto- ja pitovoimasta puhutaan tällä hetkellä paljon, mutta jos Lotan kaltaisia henkilöitä saadaan lisää joukkoon, niin huolemme on turha, Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin hotellinjohtaja Mari Blomqvist toteaa.
Pelisilmää ja tekemisen meininkiä
Lappeenrannassa syntynyt ja Espoossa kasvanut Lotta oli vielä pari vuotta sitten toimelias taidelukiolainen. Hän toimi muun muassa oppilaskunnan hallituksessa ja tutorina. Lukion jälkeen Lotan tulevaisuuden suunnitelmat eivät olleet vielä selkiytyneet. Koska koulunpenkki ei heti houkutellut, hän päätyi töihin Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin Grill it! -ravintolaan. Nopeasti nuori nainen eteni aamiaistarjoilusta à la carten puolelle.
Mari kehuu Lotan jo nyt hyvää pelisilmää, joka on ravintolatyössä tarpeen.
− Hänestä välittyy ilo ja tekemisen meininki, oli tilanne mikä tahansa. Lisäksi Lotalla on jatkuva halu oppia ja kehittyä, olipa kyseessä viinien yhdistäminen ruokaan tai somepäivitysten tekeminen.
Lotta myöntää rakastavansa uuden oppimista.
− Se on täällä helppoa. Saamme esimerkiksi halutessamme maistella uudet menut ja niihin mietittyjä viinejä. Koko ajan oppii uutta. Tuotteista on helpompi kertoa, kun tietää, mitä myy.
Onnellistaja suuntaa restonomiopintoihin
Original Sokos Hotel Tapiola Garden ja Grill it! -ravintola ovat juuri avautuneet uudistettuina.
− Uudistetuissa tiloissa on ihanaa työskennellä ja onnellistaa ihmisiä. Pienilläkin asioilla voi saada asiakkaalle hyvän mielen. Esimerkiksi kerran ojensimme kollegan kanssa synttäreitään viettävälle lapselle pienen Onni Orava -pehmolelun. Lapsi oli innoissaan ja niin olivat muutkin: synttärisankarin kaveri huudahti heti, että hän haluaa myös viettää synttäreitään meillä.
Lotan seuraava askel on hakea ammattikorkeakouluun opiskelemaan restonomiksi. Hän aikoo jatkaa työntekoa opintojen ohessa.
Koko tiimi tulokkaan tukena
Hotellinjohtaja Mari kertoo koko työyhteisön olevan ylpeä Lotasta ja palkinnosta.
− Lotan menestys merkitsee meille paljon. Koko tiimi on ollut tukemassa häntä kilpailussa. Lotta valittiin yksikkömme kauden asiakaspalvelijaksi kesällä 2023, ja matka PRO-palkinnon Tulokas-sarjaan oli selkeästi kuin tehty Lotalle.
− Rakkaudesta lajiin haluamme olla mukana kasvattamassa uusia osaajia alalle. Sitä tehdään paljon niin meillä kuin muissakin hotelleissa. Ensikosketus alaan saattaa olla tet-harjoittelu aamiaisravintolassa, josta edetään esimerkiksi kesätyöntekijäksi. Kannustamme ja olemme tukena myös alan opintojen aikana ja teemme paljon yhteistyötä oppilaitosten kanssa, Mari kertoo.
Lue lisää vuosittain järjestettävästä PRO-kisasta ja sen palkituista.